Battalgazili Kadinlar Malatya Motifli Halilar Dokuyor

Battalgazili Kadinlar Malatya Motifli Halilar Dokuyor

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde hali kursunda kadinlar hem meslek ögreniyorlar hem de aile bütçelerine katkida bulunuyorlar.

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in talimatiyla tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayi’nda açilan hali dokuma kursuna kadinlar ilgi gösteriyor. ISKUR ve Halk Egitim Müdürlügü’nün destekleriyle açilan kursta usta ögreticiler tarafindan verilen egitimler ile kadinlar el becerilerini gelistiriyor. 13 hafta devam edecek olan kursta hem meslek ögrenip hem de ev ekonomilerine katki saglayan 15 kadin, maharetli elleriyle en güzel haliyi dokumaya özen gösteriyor.

Hali dokuma kursunun dolu dolu geçtigini aktaran 45 yasindaki kursiyer Arzu Karabulut, “Pandemi döneminde çok sikildik. Hem evden disari çikmak hem de evimize katkida bulunmak için Battalgazi Belediyesi tarafindan açilan hali dokuma kursuna geldik. Ev hanimlarini düsünen ve bize bu imkani veren Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e cani gönülden tesekkür ediyorum. Hali dokuma kursumuz çok güzel geçiyor. Ben ayni zamanda hoca olmak için de kursa geliyorum. Burada ögrendiklerimi diger ev hanimlarina aktarmak istiyorum. Kursta hali dokumanin tüm asamalarini ögreniyoruz. Kolay bir is gibi görünse de aslinda zor bir is. Insallah buradaki sistemi evimde yapmayi düsünüyorum. Evde bos bos oturup televizyon izleyecegime, bu sanatla ugrasir çevremdeki bayanlara faydali olurum” seklinde konustu.

Kursta ögrendikleri ile ev ekonomisine destek olmak istedigini belirten 46 yasindaki kursiyer Asuman Köme, “Benim kurslara üçüncü gelisim. Hocalarimizin destekleriyle Malatya motifli hali yaptim. Severek yapiyorum ve severek geliyorum. Egleniyoruz, muhabbet ediyoruz, nesemiz yerinde çok sükür. Buradaki ögrendiklerimle bir seyler yapip, ev ekonomime destek olmak istiyorum. Buradan tüm kadinlara seslenmek istiyorum. Evlerinde oturmasinlar, bu kurslara gelsinler. Kendilerini gelistirsinler. Bu imkani bizlere saglayan herkese tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Hali dokuma kursumuza yogun talep var”

Battalgazi Belediyesi’nin açtigi kursa yogun talep oldugunu aktaran usta ögretici Asuman Tolgun, “Kursumuza yogun talep var. Ögrencilerimizin tamami neredeyse ev hanimlari. Hali dokuma konusunda çok becerikliler. Ögrencilerimiz burada hali, tablo, seccade, kilim gibi el dokuma sanatlarini ögreniyorlar. Kimi bayanlar kendilerini gelistirirken, kimi bayanlar ise burada ögrendiklerini ticarete dökmek ve ev ekonomilerine katki saglamak istiyorlar. Pandemiden dolayi ögrenci sayimizi sinirli tutuyoruz. Gelmek isteyen birçok ögrenci bekliyor. Insallah onlari da ikinci kursa yazdiracagiz. Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e bize bu imkani sagladigi için çok ama çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile