BAU'dan ABD Kongresinde Suriyeli Mülteciler İçin Eğitim Konferansı

ABD Kongresinde düzenlenen konferansta konuşan Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Yücel: “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil, insanlık görevidir' BAU International Üniversitesi Rektörü Vatanartıran: 'Bu projeleri hayata geçirebilmek için kendi kaynaklarımızın ötesinde uluslararası toplumdan ve özellikle ABD Kongresinden destek bekliyoruz. Suriyeli çocukların kayıp bir nesil olmasına izin veremeyiz'

Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel, ABD Kongre üyelerine çağrıda bulunarak, “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil, insanlık görevidir.” dedi.

Bahçeşehir Eğitim Kurumları bünyesinde Washington'da eğitim veren BAU International Üniversitesi, ABD Kongresinde Suriyeli mültecilerle ilgili 'Geleceği Kurtarmak: Suriyeli Mülteciler ve Güvenli Bölgeler için Eğitim Programları” başlıklı bir konferans düzenledi.

Yücel, konferansta yaptığı konuşmada, ABD Kongre üyelerine Suriye ve Suriyeli mülteciler için daha fazla çaba harcamaları çağrısında bulunarak, “Suriyeli sığınmacılara yardım etmek bir tercih değil, insanlık görevidir.” dedi.

- Kongre çalışanlarını Türkiye'ye davet etti

Hazırladıkları geniş kapsamlı projeleri hayata geçirmek için Kongre üyelerinden de destek beklediklerinin altını çizen Yücel, Suriyeli sığınmacı çocukların içinde bulundukları durumu yerinde görebilmeleri için toplantıya katılan Kongre çalışanlarını Türkiye’ye davet etti

ABD Kongre üyeleri ve çalışanları ile medya kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıda BAU International Washington DC Üniversitesi Rektörü Sinem Vatanartıran da Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının bugüne kadar yerel ve küresel ölçekte Suriyeli sığınmacılar için hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi.

BAU Global ailesinin Suriyeli sığınmacılar için hazırladığı kapsamlı eğitim programları tanıtan Vatanartıran, “Okul çağındaki Suriyeli çocukların yerel eğitim sistemine entegrasyonu, öğretmen eğitimi ve yetişkin eğitimi” ana başlıklarıyla hazırlanan programlar için ABD Kongresinden destek istedi.

- 'Suriyeli çocukların kayıp nesil olmasına izin veremeyiz'

BAU Global olarak bugüne kadar Suriyeli sığınmacılar için 3,2 milyon dolar kaynak ayırdıklarını vurgulayan Vatanartıran, “Bu projeleri hayata geçirebilmek için kendi kaynaklarımızın ötesinde uluslararası toplumdan ve özellikle ABD Kongresinden destek bekliyoruz. Suriyeli çocukların kayıp nesil olmasına izin veremeyiz.” şeklinde konuştu.

BAU International Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası döneminde dış politika danışmanlığını yapan Walid Phares de konferansta Suriye’deki siyasi belirsizliğe dikkat çekerek uluslararası toplumun bir an önce Suriye’de güvenli bölgeler kurulması konusuna ciddiyetle eğilmesi gerektiğine işaret etti.

Sığınmacı krizinin sadece Suriye ve komşu ülkelerin sorunu olmadığını anlatan Phares, yüz binlerce çocuğun eğitimden mahrum kalmasının orta ve uzun vadede hem bölgesel hem de küresel anlamda çok ciddi güvenlik sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile