Bayan Milletvekillerine Pantolon Yasağı Sona Eriyor (2)

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey`le gündeme gelen bayan milletvekillerinin pantolon yasağının kaldırılması bugün hayata geçirildi.


Kadın milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu`nda pantolon giymesine imkan veren düzenleme Meclis Anayasa Komisyonu`nda oybirliği ile kabul edildi. AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan komisyon, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener ile Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül`ün verdiği içtüzük değişikliği teklifini görüştü. Tüm parti milletvekillerinin destek verdiği teklif, kısa süren görüşmenin ardından kabul edildi.
İçtüzük`ün `kıyafet` ile ilgili 56. maddesinde değişiklik yapan teklif, verilen bir önergeyle `Genel Kurul salonunda yer alan milletvekilleri, bakanlar, TBMM Teşkilatı memurları ve diğer kamu personelinden erkekler ceket ile pantolon giyer ve kravat takar; kadınlar ise tayyör veya ceket ve pantolon giyer` şeklinde değiştirildi. Teklifte, İçtüzük`teki `bayan` ibaresi de yaygın olarak kullanılan ve mevzuata uygun olan `kadın` ibaresiyle değiştiriliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile