Bayan Personeller Güneydoğu’ya Hayran Kaldı

Bayan Personeller Güneydoğu’ya Hayran Kaldı

Kocasinan Belediyesi’nin bayan personeli Güneydoğu Anadolu Gezisi’ni ‘rüya gibi’ nitelendirerek Başkan Bekir Yıldız’a teşekkür etti.

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, bayan personelin güneydoğu gezisini ‘rüya gibi’ nitelemesinin hem kendisi hem de yöre açısından son derece sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

Hayatı boyunca çok kez Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne çok keyifli seyahatler gerçekleştirdiğini anlatan Başkan Bekir Yıldız,” Urfa’da Kapalı Çarşı’da küçücük bir dükkanda kahvaltı yapalım dedik. Çorbaları içerken yandaki pastaneden de kahvaltılık sipariş istedik. Kahvaltıyı bitirdikten sonra da hesap ödemek istedik, ama çorbacı çorbadan başka hesap almadı. Çorba sudan ucuzdu, pastane siparişlerimiz yediğimiz çorbadan pahalıydı. Ama çorbacı buraya kadar gelmiş misafirden yan komşumuzdan istediği kahvaltının parasını mı alacağız, ayıp olur. Ne demek diye, o küçük çorbacıdan çok büyük cömertlik ve misafirperverlik gördük” dedi.

Güneydoğu’da misafirperverliğin ve cömertliğin bölge insanının yetişme tarzı olduğunu yaşadıkları örnekle aktaran Başkan Bekir Yıldız,”Bölgede çocuklar size turist rehberi olmak için can atıyor. Öyle güzel, samimi ve içten anlatıyor ki, bin yıl önce yaşanmış olayı o an adeta canlı yaşıyorsunuz. Bize de böyle bir küçük çocuk rehberlik yaptı. Tur bittikten sonra çocuğa harçlık vermek istedik kabul etmedi ve: ‘Biz misafirlerimize hizmetten etmekten para değil, sevgi ve dua bekleriz, gibi bir büyük cevap verdi. Sizin de yaşadığınız gibi gerçekten sosyal, kültür, bilim ve insanlık açısından çok zengin bir coğrafyadır. Beğenmeniz, yeni yerler görmeniz, tanımanız, moralinizin yükselmesi bizi memnun etti” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Gezisini ‘rüya gibi’ diye değerlendiren bayan personel,” Çok sıcak, samimi, dost canlısı, misafirperver insanları, cömert bir coğrafyayı görmek, tanımak bize büyük keyif verdi. Teşekkür ederiz” diyerek getirdikleri hediyeleri Başkan Bekir Yıldız’a takdim etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile