Bayburt'a Yilin Ilk Kari Yagdi, Çocuklar Dik Yokuslari Kizak Pistine Çevirdi

Bayburt'a Yilin Ilk Kari Yagdi, Çocuklar Dik Yokuslari Kizak Pistine Çevirdi

Bayburt’ta kar etkisini sürdürmeye devam ederken, ekiplerin karla mücadele çalismalari basladi. Yeni yilin ilk karinin yagmasiyla birlikte, sehir merkezinde Bayburt Belediyesi ekiplerinin, yüksek kesimlerde ise karayollari ekiplerinin karla mücadelesi sürüyor. Karin tadini çikaran çocuklar ise dik yokuslari kizak pistine çevirdiler.

Bayburt- Arakli yolunun karla kaplanmasiyla Karayollari 106. Sube Müdürlügü bölgede çalisma baslatti. Sürücülerin trafikte sorun yasamamasi adina çalisma yürüten ekipler, karla kapanan yollari kar küreme araçlariyla özenle açtilar. Gizli buz tehlikesine karsi tuzlama çalismasi yapan ekipler, sürücülere rahat bir nefes aldirdilar. Bununla birlikte Bayburt-Erzurum Karayolu üzeri Kop Dagi mevkiinde çalisma yürüten karayollari ekiplerince karla mücadele çalismalari araliksiz sürerken, ekiplerin sabahin erken saatlerinde baslayan kar mesaisi yogun bir sekilde devam ediyor.

Öte yandan, meteorolojinin hava tahmin raporuna göre, Bayburt merkezde bir süre daha kar yagisi etkili olacak, günesli günler yerini kar yagisina birakacak. Yazdan kalma günesli günlerin yasandigi Bayburt’ta, en düsük hava sicakligi ise gece saatlerinde eksi 5 derece olarak ölçüldü.

“Çocuklar dik yokuslari kizak pistine çevirdi”

Bayburt’ta sabah saatlerinde baslayan kar yagisiyla birlikte sehir merkezi beyaz örtüyle kaplanirken, yeni yilin ilk karini çocuklar sevinçle karsiladi. Evlerinden posetlerini kaparak dik yamaçlari adeta kar pistine çeviren çocuklar, gönüllerince eglenerek karin keyfini çikardilar. Aralik ayinin günesli ve sicak geçmesinin ardindan çocuklar, kara kavusmanin sevincini saatlerce kayarak yasadilar. Soguk havaya aldiris etmeden dik yokuslarda posetleriyle kayan çocuklar, doyasiya eglendiklerini ifade ederek, keyifli bir gün geçirdiklerini söylediler.

Annelerinden izin aldiklarini, çok uzaga gitmeden eglendiklerini belirten çocuklar, bazen düstüler, bazen yuvarlandilar, bazen de yüzüstü kayarak enerjilerini attilar. Bayburt’ta karin bir baska oldugunu kaydeden 8 yasindaki Zehra Ataner, "Arkadaslarimla birlikte yokustan kayiyorum, güzel dakikalar geçiriyoruz. Posetimi evden getirdim, arkadaslarla hep birlikte kayiyoruz" dedi.

Arkadaslariyla karin keyfini çikaran Buglem Dikbas ve Hira Dikbas kardesler, çok mutlu olduklarini söyleyerek, karda posetleriyle kaymanin keyfini sürdüler.

Çocuklarin kar keyifleri annelerinin eve çagirmasiyla son bulurken, kar sevincine bir süre ara veren çocuklar keyifli bir gün geçirdiklerini, kar oldugu takdirde her zaman kaymaya geleceklerini belirttiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile