Bölgeye giden Eymür köyü Muhtari Adem Boncuk, yardim aracinin içerisinde 500 kilo patates, 200 kilo sogan, 13 bin 500 ekmek, 400 battaniye, 350 kilo makarna, 450 kilo pirinç, 450 kilo bulgur, 350 kilo mercimek, 100 koliden fazla giyim malzemesi, 10 palet su, kefen, mobil mutfakla birlikte sayisini bilmedigi birçok malzemenin bulundugunu aktardi.
Boncuk, vatandaslara bölgeden seslenerek yardimlarin nakit olarak yapilmasini istedi. Gida, giyim, battaniye gibi malzemelerin çok fazla oldugunu bildiren Boncuk, "Burada çok ciddi yardim var, sayisizca yardim aracimiz bulunuyor. Artik kimse bir sey göndermesin, özellikle gida malzemesi göndermesin, çok ciddi yigilma var. Gönlü zengin, durumu iyi olan insanlarimiz nakit olarak yardimlarini ilgili kurumlara iletsin. Lütfen gida göndermeyin. Bu kadar erzak, gida malzemesi burada ziyan olacak. Yardimlar yapilsin, destekler çikilsin ancak nakit olarak yapilmasini buradan duyurmak istiyorum. Insanimizin eli çok bol, bunu buradaki malzemelerden görebiliyoruz ancak fazla oldugunu burada bulunan bir kardesiniz olarak söylemek istiyorum. Allah rizasi için yardimlarinizi para olarak devletimize iletin ve yardim etmek için bölgeye kendi araçlarinizla gelmeyin, kalabalik had safa da" dedi.
Bayburt Eymür Köyünün Yardim Araci Nurdagi'na Ulasti
Sayisiz yardim kamyonlarini deprem bölgesine dualarla ugurlayan Bayburtlularin yardimlari bir bir bölgeye ulasiyor. Demirözü ilçesine bagli Eymür köyünün yardim araci, agir yikimlarin yasandigi ve enkaz çalismalarinin sürdügü Gaziantep’in Nurdag ilçesine ulasti.



















