Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Doğu Karadeniz'in en büyük yem bitkisi üretim alanlarına sahip illerinden Bayburt'ta hasat yoğunluğunun sürdüğünü bildirdi.
Karabulut yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'ta yaklaşık 300 bin dekarda yem bitkisi ekildiğini belirterek, bu alanlarda üretilen yem bitkilerinin önemli kısmının Karadeniz'in sahil illerine sevk edildiğini vurguladı.
Bayburt'un kaba yem üretiminde önemli merkezlerden biri olduğuna dikkati çeken Karabulut, şunları kaydetti:
'Bayburt, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük mera alanlarına sahip olmasının yanında aynı zamanda bölgenin makineli tarıma uygun en fazla işlenebilir arazisine de sahip. Yetiştiricilik olarak ise üretimimiz daha çok hububat ve yem bitkisi ağırlıklı. Özellikle yem bitkisi üretiminde Bayburt bölge için önemli bir potansiyele sahip. Türkiye'nin korunga üretiminin yüzde 5'i, yonca ve tiritlik üretiminin ise yüzde 3'ü Bayburt'ta yapılmaktadır.'
Karabulut, özellikle yem bitkisi üretiminin bölge hayvancılığı için de son derece önemli olduğuna işaret ederek, bu üretimin önemli kısmının Karadeniz'in sahil illerindeki işletmelerin yem ihtiyacını karşıladığını anımsattı.
Bayburt'ta son yıllarda artan sulama yatırımlarının hem yem bitkisi hem de silaj üretimini olumlu yönde etkilediğini belirten Karabulut, şöyle devam etti:
'Bu doğrultuda biz de çiftçilerimize yönelik yeşil ot silajı, paket silaj, yem bitkileri tohum desteği, nadas alanlarla ilgili çalışmalar gibi yürüttüğümüz birçok proje var. Çalışmaların hepsi, mevcut üretimin katlanarak artmasına, hayvancılığın ana gideri olan yem maliyetlerinin düşmesine katkı sağlayacaktır. İnşaatı devam eden Bayburt Tarım Hayvancılık Yerleşkesi ile bu potansiyel ekonomik katkıya dönüşecektir. Bayburt, bölgede hem tarımsal üretim merkezi hem de tarımsal üretimin ticari merkezi konumuna gelecektir.'
Bayburt Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Karabulut Açıklaması
'Doğu Karadeniz'in en büyük yem bitkisi üretim alanlarına sahip Bayburt'ta hasat yoğunluğu sürüyor'.