Bayburt'ta Alabalık Yetiştiriciliği

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, 2014 yılında Bayburt'tan Gürcistan'a 100 bin yavru alabalık ihracata yapıldığını bildirdi.

Karabulut, yaptığı yazılı açıklamada, bölgenin en yüksek kapasiteli yavru alabalık kuluçkahanesinin Bayburt'ta yer aldığını, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'de bulunan birçok alabalık işlitmesine yavru üretiminin yine Bayburt'tan yapıldığını belirtti.

Balıkçılık sektörünün Bayburt'ta son yıllarda gelişmeye başladığını dile getiren Karabulut, şunları kaydetti:
"İlimizde 6 işletmede havuzda alabalık yetiştiriciliği, 5 işletmede ağ kafeste alabalık yetiştiriciliği ve 7 işletmede yavru alabalık üretimi yapılmaktadır. Toplam kapasitesi 492 ton/yıl porsiyonluk alabalık 10 bin 525 yavru üretimi seviyelerindedir. Yapımı tamamlanan Demirözü Barajı'nın ağ kafes balıkçılığına açılması için Samsun DSİ Bölge Müdürlüğünce yürütülen etüt çalışmaları devam etmektedir. Etüt çalışmalarının tamamlanmasından sonra Demirözü Barajı'nda müdürlük olarak ağ kafeste alabalık yetiştiriciliği çalışmaları başlatılacak olup bu çalışmalar neticesinde porsiyonluk alabalık üretim kapasitesi bin 500 ton/yıl üzerine çıkacaktır. İlimizde balakçılığın geliştirilmesi çalışmaları devam ederken 2014 yılında Gürcistan'a 100 bin yavru alabalık ihracatı gerçekleştirilmiştir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile