Bayburt'ta Aricilikta Yenilikçi Yöntemlerin Gelistirilmesine KUDAKA Destegi

Kuzeydogu Anadolu Kalkinma Ajansi (KUDAKA), Bayburt'ta modern ve yenilikçi aricilik teknikleri kullanilarak bölgenin aricilik alaninda rekabet gücünün artirilmasina destek verdi.

KUDAKA'dan yapilan açiklamaya göre, "Sektörel Rekabet Gücünün Gelistirilmesi Altyapi Programi-2" kapsaminda destek almaya hak kazanan ve Bayburt Üniversitesince uygulanacak "Ariligim Hareketli Ürünüm Bereketli Projesi"ne iliskin Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven arasinda destek sözlesmesi imzalandi.

Proje kapsaminda, modern ve yenilikçi aricilik teknikleri kullanilarak bölgenin aricilik alaninda rekabet gücünün artirilmasina katki saglanmasi hedefleniyor.

Açiklamada su ifadelere yer verildi:

"Projenin hayata geçirilmesiyle kurulmasi planlanan üretim altyapisi ile aricilikta yenilikçi bir yöntem olan kovan konteynerleri üretilecek. Bu sayede kovan basi verimlilikte yüzde 50, ari koloni sayisinda ise yüzde 20 artis saglanacak. Bu yöntemin kullanilmasi ile aricilik üretiminin çevresel faktörlerden etkilenme düzeyi ve ariciligin çevreye etkisi minimum seviye indirilecek. Ayrica proje çerçevesinde bölge halkina yönelik düzenlenecek egitimler ile modern aricilik teknikleri konusunda farkindalik olusturularak üretimde verimlilik artirilacak."

Imza törenine, Türkmen ve Güven'in yani sira üniversite ve ajans yetkilileri de katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile