Bayburt'ta bayram tedbirleri

Bayburt'ta bayram tedbirleri

Bayburt Belediyesi Kurban Bayramı dolayısıyla il genelinde bir dizi tedbir aldı.

Bayburt Belediyesi ve Kurban Hizmetleri komisyonunca alınan tedbirler ile kurbanlık hayvanların satışlarının sadece hayvan pazarında yapılması, umuma açık cadde sokak ve parklarda kurban kesilmesine müsaade edilmemesi, toplu kesim yerlerinde veteriner hekimler tarafından kesim süresince kesimlerin kontrol edilmesi için ekipler oluşturuldu.

Bayburt Belediyesi’nce yapılan yazılı açıklamada, toplu kesim yerlerinde, vatandaşların kendi bahçe ve özel arazisinde kesim yapmaları halinde Belediye Alo 185 numaralı telefonu arayarak atıkların alınması gibi hizmetler Bayram süresince sürdürüleceği bildirildi.

Bayram süresince teknik ve hijyenik koşulların kontrolü ve olabilecek yaralanmalara karşı önlem almak amacıyla 112 Acil yardım ve kurtarma araçları hazır bulundurulacağı belirtilen açıklamada, “İlimizde toplu kurban kesim noktaları belirlenmiş olup, komisyonca belirlenen esaslara aykırı olarak kurban kesenler hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır. Kesim günleri boyunca Emniyet ve Belediye görevlileri tarafından denetimler aralıksız sürdürülecektir. Kurban Hizmetleri Komisyonunca kesim ücreti Küçükbaş hayvan için 40 TL, Büyükbaş hayvan kesimi içinde 90 TL olarak belirlenmiştir. Belediyemiz bayram süresince temizlik işleri, zabıta ve itfaiye başta olmak üzere gerekli bütün birimler meydana gelebilecek arıza ve aksaklıklara en kısa sürede çözüm bulabilmek ve vatandaşlara yardımcı olmak amacıyla çalışmalarına bayram sürecince de devam edecek.” denildi.

Bayburt’ta toplu kurban kesim yerleri ise şöyle belirlendi;
Özel Şahsa ait Et Kombinası
Şingah Mahallesi Doğan Sokak’taki boş arazi
Kale arkasındaki Kur’an Kursu binasının ön tarafındaki Belediye ye ait boş arsa
Kayışkıran Mevkiinde Hakan Keserlere ait olan Hayvan Çiftliği
İspir Yolu üzerindeki Köroğlu Çiftliği
 

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile