Bayburt'ta Çocuk Parkinin Istinat Duvari Çöktü, Alanda Bosluk Olustu

Bayburt'ta Çocuk Parkinin Istinat Duvari Çöktü, Alanda Bosluk Olustu

Bayburt’ta çocuk oyun parki içerisindeki istinat duvari çöktü. Çökme sirasinda çikan ses vatandaslarda korku ve panige neden oldu. Yasanan olayda can kaybi yasanmazken, toprak zeminin kaymasi sonucunda alanda büyük bir bosluk olustu.

Bayburt’un Zahit Mahallesi, Çil Çil Konutlari önündeki çocuk oyun parkinin istinat duvari göçtü. Alt toprak zemini kayan istinat duvarinin bulundugu alanda koca bir bosluk olusurken, duvardan kopan büyük tas parçalari, istinat duvarinin altinda bulunan 2 katli müstakil eve çarpti, evde maddi hasar meydana geldi. Çocuklarin, konut sakinlerinin sans eseri parkta bulunmamasi facianin önüne geçti.

Çevredeki vatandaslardan edinilen bilgilere göre bir anda korkunç bir patlama sesi duyuldu. Patlama sesine kosan Çilçil konut sakinleri, istinat duvarinin çöktügünü gördüler. Çocuklarin her zaman oyun oynamaya gittikleri parkta böylesi bir manzarayla karsilasan ve saskinliklarini gizleyemeyen vatandaslar, belediyenin ihmalkar davrandigini belirterek, belediyeye sert tepki gösterdiler. Yasanan olayda can kaybi yasanmazken, vatandaslar yetkililere sorumsuzluklarindan dolayi sitem ettiler.

Çevredeki vatandaslarin ihbari üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, mahalle sakinlerinin güvenligi için park girisine serit çektiler. Zeminin kayma tehlikesi oldugunu belirten ekipler, alandan uzak durulmasi uyarisinda bulunarak, çevredeki vatandaslari park ve çevresinden uzaklastirdi.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Bayburt Belediye Baskani Mete Memis, vatandaslarin sert tepkisiyle karsilasti. Belediyenin ilgili birimlerinin konuyla ilgilenecegini belirten Memis, birim müdürlerine de sorumsuz davrandiklari gerekçesiyle sert çikisti.

Evde bulundugu sirada patlama sesini duyan konut sakinlerinden Samet Kelleci isimli vatandas, duvarin yikildigini park çevresindeki çocuklardan ögrendigini belirterek, "Patlama sesi duyduk, sesin nerden geldigini anlamaya çalisirken çocuklar duvarin yikildigini söylediler. Biz de panikle parka dogru geldik ve duvarin çöktügünü gördük. Çocuklar burada oynuyorlar diye bizler de bir hayli telaslandik, çok sükür kimseye bir sey olmadi. Tam olarak biz de ne oldu, ne etti bir sey bilmiyoruz. Sadece korkunç bir patlama sesi duyduk" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile