Bayburt'ta Nevruz Bayrami Kutlandi

Bayburt'ta Nevruz Bayrami Kutlandi

Baharin müjdecisi olarak kabul edilen Nevruz Bayrami Bayburt’ta coskuyla kutlandi.

Orta Asya’dan Balkanlardaki uluslara kadar çok genis bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan, her ulusun kendi kültür degerleriyle özdeslestirip sembollestirdigi, özü itibariyle baharin gelisinin kutlandigi, coskuyla karsilanan Nevruz, Bayburt’ta büyük bir heyecan ile karsilandi.

Baharin gelisinin simgesi olan Nevruz, Bayburt’ta çesitli etkinliklerle kutlandi. Nevruz etkinlikleri kapsaminda Bâbertî Külliyesinde bir araya gelen ögrenciler, akademisyenler ve idari personeller, ates üzerinden atlayarak keyifli anlar geçirdi. Nevruz etkinlikleri, Nevruz atesinin yakilmasinin ardindan örste demir dövme, geleneksel okçuluk gösterisi, müzik dinletisi, Bayburt 21 Subat Atli Spor Kulübü tarafindan hazirlanan atli gösteri ve çesitli oyunlarin oynanmasi ile devam etti.

Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, "Bugün burada Nevruz töreniyle birlikte olmaktan, asirlar boyunca devam eden kutlamalarin ve Türk dünyasinin en önemli destanlarindan olan Ergenekon destaninin tekrar burada yasatilmasindan mutluluk duyuyorum. Hepinizin Nevruz Bayrami kutlu olsun." dedi.

Kutlamalara Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, Bayburt Il Emniyet Müdürü Ayhan Bodur, Bayburt Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Ramazan Yigit, Gençlik ve Spor Il Müdürü Adem Köse ve Il Defterdari Yüksel Ertekin, akademik ve idari personel, ögrenciler katildi.

Nevruz Kutlamalari, Bayburt Belediyesi tarafindan yapilan çorba ikraminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile