Bayburt'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 105. Yili Dualarla Kutlandi

Bayburt'un Düsman Isgalinden Kurtulusunun 105. Yili Dualarla Kutlandi

Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun 105. yili kutlamalari programi, Türkiye’yi yasa bogan deprem felaketi nedeniyle iptal edilerek, kabir ziyareti, anma töreni ve mevlid-i serif okunmasiyla 1 güne sigdirildi.

Saray Bahçesi’ndeki Atatürk Büstüne çelenk sunumuyla baslayan programda Bayburt Valiligi, Garnizon Komutanligi ve Belediye Baskanligi çelenklerini sundu, ardindan saygi durusunda bulunuldu, Istiklal Marsi okundu.

Törende Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in 105. kurtulus günü anisina çektigi telgraf okundu. Cumhurbaskani Erdogan’in Bayburt’un düsman isgalinden kurtulusunun yil dönümü nedeniyle gönderdigi kutlama mesajinda su ifadeler yer aldi:

"Bayburt ilimizin düsman isgalinden yildönümünde vatandaslarimiza tebriklerimi iletiyorum.

Istiklal mücadelesi, vatani canlarindan üstün tutan, kahramanliklariyla tarihe mal olan tüm sehitlerimizin ve gazilerimizin emsalsiz fedakarliklari, aziz milletimizin bagimsizligina ve özgürlügüne sahip çikma kararliligi sayesinde zaferle neticelenmistir.

Böyle kutlu bir anlayisla, kadim medeniyetimizin mirasi üzerine kurulan cumhuriyetimizi kazanimlariyla korumak, yasatmak, muasir medeniyetler seviyesinin üstüne çikarmak, yeni basarilarla daha da güçlendirmek suretiyle gelecege tasimak için büyük bir azimle çalismaya devam ediyoruz.

Bu inançla, Istiklal Savasimizin bütün kahramanlarini saygi ve rahmetle aniyorum.

Bayburt’un bu gurur gününü tekrar kutluyor, tüm vatandaslarimiza en kalbi duygularimla selamliyorum."

Telgraf okunmasinin ardindan Ulu Cami bahçesinde bulunan Sehit Belediye Baskani Hafiz Süleyman Efendi’nin kabri il protokolünce ziyaret edilerek, dualar edildi ve Miralay Sabri Efendi kabrine geçildi. Burada da dualar edildikten sonra, Ermeni mezalimi sirasinda Yukari Kirzi köyünde namuslarini korumak için çocuklariyla birlikte 40 metrelik su kuyularina atlayarak sehit olan kadinlarin onuruna yapilan ’Sehit Kadinlar Iffet Aniti’na’ gidildi. Sehit kadinlar anildiktan sonra Aydintepe Ilçe Müftüsü Mustafa Kabaoglu tarafindan dualar edildi. Dualarin ardindan burada konusma yapan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, "Tarihiyle, kültürüyle, kaliteli insan yapisiyla çok özel bir yere sahip bu köydeyiz. Bu köyde geçmiste Ermeni mezalimi olarak anilan olaylar gerçeklesti. Bu olaylardan sonra birçok Türk kadini burada onur ve serefi için kuyulara atladilar ve kuyular marifetiyle hayatlarina son verdiler. Biz de onlari bugün hayirla, rahmetle, minnetle yad etmek için toplandik. Biz onlara Allah’tan rahmet diliyoruz. Devletimizin, milletimizin bekasi için geçmiste verilen mücadelede sehitlerimizi rahmetle aniyoruz. Ayrica ülkemizin yasadigi deprem felaketi nedeniyle sehit olanlari rahmetle aniyoruz. Hayatlarini kaybeden vatandaslarimizi Yukari Kirzi köyünden rahmetle anmak istiyorum, onlarin da sahadetini Allah kabul etsin. Ayrica Yukari Kirzi köylülerimize tarihlerine, geçmislerine sahip çiktiklari için de tesekkür ediyorum" dedi.

Kutlama programi ’Sehit Kadinlar Iffeti Aniti’ önünde hatira fotografi çekimiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile