Bayburt Üniversitesinde Engelli Personel Istihdami Türkiye Ortalamasinin Üstünde

Bayburt Üniversitesinde Engelli Personel Istihdami Türkiye Ortalamasinin Üstünde

Bayburt Üniversitesinde, engelli kisilerin hayata tam ve aktif katilimini saglamak amaciyla egitimden sagliga, istihdamdan erisilebilirlige kadar birçok alanda yürütülen çalismalar, uygulamalar ve projeler hizla devam ediyor.

Bayburt Üniversitesinde, engelli vatandaslarin istihdami ve engelli vatandaslara yönelik çalismalarda önemli gelismeler kaydedildi. 4857 sayili kanunun otuzuncu maddesinde belirtilen sartlara göre kamu isyerlerinde yüzde dört oraninda engelli personel çalistirilmasi zorunlulugu ifade edilirken; Bayburt Üniversitesinde bu oran Haziran 2021 itibariyla % 9’a ulasti. Engelli vatandaslar için en önemli destek mekanizmalarindan biri olan istihdam alaninda yapilan bu yerlestirmeler ile Bayburt Üniversitesi de Türkiye ortalamasinin üzerinde yer aldi.

Onlarca engelli personelin istihdaminin yani sira üniversite bünyesinde, engelli vatandaslarin hayatina dokunan çalismalar da yürütülüyor. Bütün bu çalismalar ayni zamanda toplumsal farkindaligin olusmasina da önemli katki sagliyor. Sosyal hayatin içerisindeki tüm yapilarin engelli vatandaslar ve personeller için erisilebilir olmasini saglamak amaciyla Üniversitenin tüm külliyelerinde özel tasarlanmis araçlar, engelli otoparklari, engelli asansörleri, engelli rampalari, yürüyüs yollari yüzey kaplamalari, ayarlanabilir kiokslar, lavabolar, kabartmali yönlendirme tabelalari yer aliyor.

Ayrica; belirlenen tüm kistaslari yerine getiren Bayburt Üniversitesi, YÖK tarafindan her yil verilen ‘Engelsiz Üniversite Ödülleri’ kapsaminda ‘Mekânda Erisebilirlik Ödülleri’ kategorisinde ‘Turuncu Bayrak’ ödülünü de almayi basardi.

Bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da engelli vatandaslarin destekçileri olmaya devam edeceklerini söyleyen Rektör Türkmen, engelli personellerin istihdam edilmesinin yaninda üniversitenin tüm hizmet alanlarinda erisilebilir mekânlar insa ederek engelli bireylerin, tüm imkânlardan, sosyal alanlardan, açik ve kapali mekânlardan rahatlikla yararlanmasini sagladiklarini ve bundan sonra da gerekli tüm düzenlemeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.



Is ve egitim hayatinda oldugu kadar, sosyal hayatta da daha aktif bir yasam sürmeleri adina bütün engelli vatandaslarin daima yanlarinda olduklarini ifade etti.

Gerçeklestirilen çalismalar kapsaminda, altyapisi tamamen sonlandirilan Bayburt Üniversitesi Dede Korkut Külliyesinin bütün binalariyla; engelsiz üniversite ödüllerine, gelecek dönem için mekânda erisilebilirlik kategorisinde basvuru yaparak aday oldugunu da açikladi.

Rektör Türkmen, Bâbertî Külliyesinde de erisilebilirlik imkânlar noktasinda çalismalarin büyük oranda tamamlandigini dile getirerek önümüzdeki dönemlerde üniversitenin bütün külliyeleri ile tamamen engelsiz bir üniversiteye dönüsecegini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile