Bayburt Ve Erzincan Buz Kesti

Bayburt Ve Erzincan Buz Kesti

Kar yagisinin ardindan dondurucu soguk havanin etkili oldugu Bayburt ve Erzincan adeta buz kesti.

Bayburt’ta soguk hava etkisini artirdi. Gece yasanan asiri soguk, normal hayat akisini güçlestiriyor. Yüksek kesimlerde bulunan akarsular ve çesmeler kismen dondu.

Erzincan’da da soguk hava nedeniyle araçlarin camlari buz tuttu, bazi mazot ve tüplü araçlarin yakit depolari dondu. Sabah sürücüler takviye yaparak otomobillerini çalistirmak için çaba sarf etti.

“Göle eksi 26 dereceyi gördü”

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmelere göre, Dogu Anadolu Bölgesinin genelinde hava parçali ve az bulutlu, kuzey ve bati kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Erzincan çevrelerinin yerel olmak üzere yagmur ve saganak yagisli geçecek, sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek.

Sicakliklarin mevsim normalleri civarinda seyredecegi bölgede rüzgâr kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Bölgede gece en düsük hava sicakligi Ardahan’in Göle ilçesinde eki 26 derece olarak kaydedildi.

Il merkezlerinde gece en düsük hava sicakliklari ise sifirin altinda olmak üzere; Ardahan’da 20, Agri’da 18, Erzurum’da 15, Kars’ta 13, Erzincan’da 7, Igdir’da 5, Bayburt’ta 8 derece olarak kaydedildi.

Kayak merkezlerinde kar kalinligi Palandöken’de 37, Kop Kayak Merkezi 18 ve Erzincan Ergan Kayak Merkezi’nde 11 santimetre olarak ölçüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile