Bayburtta Şölen Ayı Çoşkulu Geçiyor

Temmuz ayı ile birlikte Bayburt’taki şenlikler coşkulu bir şekilde kutlanmaya başladı.

Beşpınar Belediyesi tarafından düzenlenen Senede Bir Gün şenlikleri ve Söğütlü Köyü Şenlikleri ile başlayan şölenler, Demirözü Karaçayır Şenlikleri ile devam etti. Bu yıl 5. si düzenlenen Demirözü Karaçayır Şenlikleri havanın güneşli ve güzel olması nedeniyle yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Rize Kaçgar Tv. tarafından canlı yayınlanan programın açılış konuşmaları, Demirözü Belediye Başkanı Selami Ersen ve Demirözü Dernekler Birliği Başkanı Yaşar Yerlikaya tarafından yapıldı.

Musa Küçük’ün seslendirdiği türkülere tempo tutan izleyiciler bol, bol halay çektiler.

Şölenlerin sponsorluğunu yapan Yahya Çavuşoğlu şenliklere yaptığı katkılardan dolayı Sayın Valimiz Hasan İpek tarafından plaketle ödüllendirildi.

Plaket töreni öncesi kısa bir teşekkür konuşması yapan Bayburt Valisi Hasan İpek, “Bayburtlunun ve Demirözü’nün coşkusu buradan daha güzel görünüyor hepinize iyi eğlenceler diliyorum sefa geldiniz hoş geldiniz. Senede bir günde olsa memleket hasretini gidermek için yurt dışından İstanbul’dan Türkiye’nin değişik yerlerinden Karaçayır’da buluşmak için gelen sevgili Demirözülüler hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Bayburtlular gurbette de olsa akıllarının yarısı hep Bayburt’ta oluyor. Bunu çok net olarak görüyorum, sizlerin burada olmaktan duyduğu sevinci mutluluğu, sizlerle paylaşmaktan dolayı çok mutluyum. Böyle bir eğlencenin beşincisini düzenleyen çok sevgili mesai arkadaşım Belediye Başkanımıza ve Sponsorumuz Yahya Çavuşoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Yahya Bey bu günün yapılmasına çok ciddi bir katkısı oldu, kendisini tebrik ediyorum. Kendisinin yaptıklarının karşısında bu plaketi çok küçük ama bir hatıra olarak saklamasını temenni ediyor, bütün katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” Diyerek duygularını dile getirdikten sonra, sahne alan Gülşah ve Nurettin Bayın seslendirdikleri türküleri büyük bir zevkle dinleyen izleyiciler, diğer taraftan da ağaçların gölgesinde piknik yapmanın zevkini yaşayarak, doyasıya eğlendiler.

Bayburt Valisi eşi Gülten İpek, Dernekler Birliği Başkanı Yaşar Yerlikaya’nın eşi ile birlikte piknik yapan ailelerin yanlarına giderek onlarla sohbet etti ikramlarına katıldı.

Tüm sanatçıların katılımıyla gerçekleşen final gösterileri ile canlı yayın sona erdi. Canlı yayın sonrası eğlence programı, mahalli sanatçıların seslendirdiği bir birinden güzel türkülerle devam etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile