Baydemir İstanbul‘da Kürtçe Konuştu

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri kongresinde hem Türkçe hem de kürtçe seslenen Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, "Bize iyi olursanız biz de size iyi oluruz, kötü olursanız biz de kötü oluruz. Bunu siz belirleyin" dedi.

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri‘nin Güngören‘de bir düğün salonunda yapılan kongresine katılan Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir, konuşmasını hem Türkçe hem de Kürtçe olarak yaptı. Türkiye‘deki demokrasinin temsili düzeyden doğrudan demokrasiye doğru ilerlediğini savunan Baydemir, "Demokrasinin gerçekleşebilmesi için sadece parlamentolar, belediye meclisleri yetmiyor. Yurttaşın bizzat yönetime katılma olanağı sağlanmalıdır. Yurttaşın yönetime katılmadığı toplumlarda demokrasiden söz edilemez"

dedi.

Baydemir, 21. yüzyılın ortadoğu halklarının barış yüzyılı olmasını temenni ederek şunları söyledi:

"Bunun için çaba sarf etmek ve bunun ilmik ilmik yol haritasını çizmeliyiz. Biz hem Agop olacağız hem Ali olacağız. Geçmişin yarasını ancak bütünleşerek sarabiliriz. Buralara zorunlu nedenlerden geldik. Buralardan kendi kentlerimize dönüşümüz zorunlu nedenlerden olmayacaktır. Bir ayağımız bir iş yerimiz mutlaka burada olacaktır. Yüreğimiz büyük bir kısmı da Batman‘da, Diyarbakır‘da olsun.‘‘

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile