Bayırbucak Türkmenleri'ne Yardım

Fatih Belediyesi, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı, Fatih Kaymakamlığı, FAGİDER ve Kızılay Fatih Şubesi tarafından toplanan gıda ve giysiden oluşan 5 tırlık yardım konvoyu, Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: ' Oradaki kardeşlerimiz asla yalnız yürümeyecekler. Hep kendileriyle olacağız'

Fatih Belediyesi, AK Parti Fatih İlçe Başkanlığı, Fatih Kaymakamlığı, Fatih Girişimci İşadamları Derneği (FAGİDER) ve Kızılay Fatih Şubesi tarafından ortaklaşa toplanan gıda ve giysiden oluşan 5 tırlık yardım konvoyu Bayırbucak Türkmenleri'ne gönderildi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, tırların yola çıktığı Fatih Camisi önünde, Bayırbucak bölgesinin, yüzyıllardır kardeş bir topluluğun yaşadığı bir yer olduğunu söyledi.

Oradaki Türkmenler'in, bir süredir DAEŞ ve PYD gibi terör örgütleriyle mücadele ettiğini anımsatan Temurci, 'Şimdi ise Rusya ve İran, zalim Esed'le birlikte oraya saldırıyorlar. Oradaki kardeşlerimiz asla yalnız yürümeyecekler. Hep kendileriyle olacağız. Bir parti adına değil, Fatih Sultan Mehmet hazretlerinin önünde, onun semtinden böyle yardım yapılması çok önemli' dedi.

Temurci, yardım kampanyasının önemine değinerek, 'Oradaki kardeşlerimizin geleceği bizim geleceğimiz, kaderi bizim ortak kaderimizdir. Yaklaşık bir aydır İstanbul'dan her hafta değişik ilçeden yardım tırlarını sessiz sedasız oraya gönderiyoruz. Önümüzdeki süreçte bu yardımlara devam edeceğiz. Müslümanlar bir vücudun organları gibidir. O organın birinde bir acı oluşursa, bütün beden acı çeker. Bugün Bayırbucak'ta olup bitenler Fatih'te gönlümüzde olup bitiyor' diye konuştu.

- 'Bu aleve karınca misali su taşıyoruz'

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de Suriye'de büyük katliamlar yaşandığını dile getirdi.

Mağdurlar ve mazlumların yaşadığı bir bölgeye insafsızca saldırılar yapıldığını vurgulayan Demir, 'Bizler de bu aleve bir karınca misali su taşıyoruz. Oradaki kardeşlerimiz, ölümü göze alıp, vatanlarını korurken, bizler de bu kardeşlerimize yapacağımızın aslında en azını yapıyoruz. İnsanlığın unutulduğu, varil bombalarının atıldığı, füzelerin insanların evlerine atıldığı bir dönemde kendi gayretimizle millet olarak bunun önüne geçmeye çalışmalıyız. 2 milyonu aşkın insanı kucaklayarak, yardımlaşmanın tadını en iyi bilen millet biziz' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yardım konvoyu yola çıktı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile