Baykal'dan Seyfi Oktay'a ziyaret

Ergenekon soruşturması kapsamında eski adalet bakanlarından Seyfi Oktay'ın Beysukent Angora Evleri'ndeki konutunda yapılan arama sona erdi. Sabah saatlerinde Oktay'ın Keçiören'de...

 

Ergenekon soruşturması kapsamında eski adalet bakanlarından Seyfi Oktay ' ın Beysukent Angora Evleri ' ndeki konutunda yapılan arama sona erdi . Sabah saatlerinde Oktay ' ın Keçiören ' deki evinde arama yapan polis ekipleri , Oktay ile birlikte Beysukent Angora evlerindeki konuta geçti . Buradaki arama da yaklaşık 3 saat sürdü . Bu sırada Deniz Baykal ve bazı CHP ' li milletvekilleri de Oktay ' ı evine gelerek , 45 dakika kaldı . Baykal ve beraberindekiler evden ayrılırken , polis ekipleri de Oktay ' ı evden çıkararak , sivil ekip otosuna bindirdiler . Bu sırada Oktay ' ın Baykal ve beraberindekilerle tokalaştığı görüldü . Oktay ' ın evden ayrılışı sırasında evinin önünde bekleyen yakınları ve bazı vatandaşlar , hükümet aleyhine slogan attı . Deniz Baykal , gazetecilere yaptığı açıklamada , ' ' Ülkemiz bir süreden beri bir hukuk , akıl , gönül ve vicdan tutulması yaşıyor . Umarım kısa sürer ' ' değerlendirmesinde bulundu . Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile bazı Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Oktay ' ı ziyaret etti . Balkız , ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada , geçen sürede kafalarının karıştığını belirterek , bir taraftan bir şebekenin üzerine gidildiğini , diğer taraftan gazetecilerin , akademisyenlerin de o karanlık kişilerin arasında addedildiğini söyledi . Oktay ' ın ' ' hukuku ve suçun ne olduğunu ' ' iyi bildiğini belirten Balkız , ' ' Oktay , bizim dedemiz ve inanç önderimizdir . Biz Seyfi Oktay ' ın buradan Pir Sultanlar gibi ayrılacağından ve Pir Sultanlar gibi döneceğinden eminiz ' ' diye konuştu . Polis ekipleri , Oktay ile beraber arama yapmak üzere Gaziosmanpaşa ' daki bürosuna geldiler .

Sabah saatlerinde Oktay ' ın Keçiören ' deki evinde arama yapan polis ekipleri , Oktay ile birlikte Beysukent Angora evlerindeki konuta geçti . Buradaki arama da yaklaşık 3 saat sürdü .
Bu sırada Deniz Baykal ve bazı CHP ' li milletvekilleri de Oktay ' ı evine gelerek , 45 dakika kaldı .
Baykal ve beraberindekiler evden ayrılırken , polis ekipleri de Oktay ' ı evden çıkararak , sivil ekip otosuna bindirdiler . Bu sırada Oktay ' ın Baykal ve beraberindekilerle tokalaştığı görüldü .
Oktay ' ın evden ayrılışı sırasında evinin önünde bekleyen yakınları ve bazı vatandaşlar , hükümet aleyhine slogan attı .
Deniz Baykal , gazetecilere yaptığı açıklamada , ' ' Ülkemiz bir süreden beri bir hukuk , akıl , gönül ve vicdan tutulması yaşıyor . Umarım kısa sürer ' ' değerlendirmesinde bulundu .
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ile bazı Alevi sivil toplum kuruluşları temsilcileri de Oktay ' ı ziyaret etti .
Balkız , ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada , geçen sürede kafalarının karıştığını belirterek , bir taraftan bir şebekenin üzerine gidildiğini , diğer taraftan gazetecilerin , akademisyenlerin de o karanlık kişilerin arasında addedildiğini söyledi .
Oktay ' ın ' ' hukuku ve suçun ne olduğunu ' ' iyi bildiğini belirten Balkız , ' ' Oktay , bizim dedemiz ve inanç önderimizdir . Biz Seyfi Oktay ' ın buradan Pir Sultanlar gibi ayrılacağından ve Pir Sultanlar gibi döneceğinden eminiz ' ' diye konuştu .
Polis ekipleri , Oktay ile beraber arama yapmak üzere Gaziosmanpaşa ' daki bürosuna geldiler .

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile