Baykal’ın disipline sevk edileceği iddiası

Baykal’ın disipline sevk edileceği iddiası

Parti içi kavgaları bitirmekte kararlı olan CHP yönetimi, bu konuda adımlar atmaya hazırlanıyor. Disiplin mekanizmasının işletilmesinin Sağlar’la sınırlı kalmayabileceği, gerekirse eski Genel Başkan Baykal hakkında da sürecin başlatılacağı belirtiliyor.

CHP yönetimi, parti içi kavgaları sonlandırmakta kararlı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, bu kararlılığı “Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağım” sözleriyle gösterdi.

Olağanüstü kurultay çağrısıyla başlayan tartışmaları bitirme konusunda gerekli adımlar atılacak. Karar gazetesinden Erol Metin'in haberine göre “Zaten PM'de, kapalı toplantılarda görüşlerini, eleştirilerini dile getiriyorlar. Buna rağmen medya önünde konuşarak partiye zarar veriyorlar. Sadece bizim değil, yüzde 49 blokunun tamamının emeğine saygı gösterilmiyor” şeklinde rahatsızlığını dile getiren Genel Merkez kaynakları, disiplin mekanizmasının işletilmesinin Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'la sınırlı kalmayabileceğine işaret etti.

Uyarılara aldırış etmeyip partiyi kamuoyunda zor durumda bırakan diğer isimler için de düğmeye basılabileceği vurgulandı. Eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın da parti disiplinine uyma zorunluluğu bulunduğu, gerekirse onun hakkında da yasal sürecin başlatılabileceğinin altı çizildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile