'Baykal ve Baytok oldukları asla iddia edilemez'

CHP genel başkanı Deniz Baykal'ın avukatları, video kasetteki kişilerin Baykal ve milletvekili Nesrin Baytok olmadığını iddia etti.

Baykal'ın avukatı Yılmaz ile Ulusal Kriminal Büro Direktörü Kurtulan, kasetteki görüntülerin Baykal'a ait olmadığını, çorap rengi, kravat uzunluğu, gömlek kolu ile iddia etti

CHP Genel Başkanlığı'ndan istifa eden Deniz Baykal ile Ankara Milletvekili Nesrin Baytok'a ait olduğu iddia edilen görüntüler üzerinde inceleme yapan Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ile birlikte yaptığı basın toplantısında, görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok olduğunun kesinlikle söylenemeyeceğini öne sürdü. Kurtulan ve Yılmaz, bu iddiayı çorap rengi, kravat uzunluğu, gömlek kolunun durumu gibi argümanlarla açıklamaya çalıştı. CHP milletvekili Tacidar Seyhan'ın da katıldığı toplantıda, Baykal'ın avukatının kendilerine 11 Mayıs'ta başvurduğunu, 12 Mayıs'ta başlayan incelemenin önceki gün bittiğini belirten Kurtulan, incelemede Baykal ve Baytok'un önceki görüntüleri ile internet ortamında yayınlanan görüntülerin karşılaştırıldığını kaydetti. İnternetteki görüntünün iki ayrı odayı gösterdiğini hatırlatan Kurtulan, ilk bölümdeki görüntülerin Baykal'a ait olduğunu kabul ettiklerini, buradaki kadın figürünün ise Baytok olmadığını savundu. Salon şeklindeki ilk odadaki görüntülerle "cinsel ilişkinin gerçekleştiği iddia edilen yatak odasına ait görüntüleri" karşılaştırdıklarını söyleyen Kurtulan, tümü incelendiğinde görüntülerin iki erkek ve iki kadın figüründen yararlanılarak oluşturulduğunu ileri sürdü. Yatak odasındaki görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığını savunan Kurtulan'ın sözlü olarak da açıkladığı "rapor"da özetle şu iddialar dile getirildi:

MONTAJ İŞARETLERİ

GÖMLEK KOLU: İlk bölümde oturan Baykal'ın sağ gömlek kolunun katlanmamış olduğu belirginken, ayağa kalkışta gömleğin sağ kolu yarım saniye içinde dirseğine kadar katlanmış görünüyor. Otururken görüldüğü bölümde baş kısmı da muhtemelen ayakta duran bir Deniz Baykal videosundan montajlanmış.
POZ VERİYOR: İkinci bölümde Baykal olduğu vurgulanan şahsın daima, gizlenmiş kameranın önünde soyunup giyinmesi, ceketini hemen kameranın yakınındaki gardroba asmasından sanki kameraya adeta poz verdiği izlemini alınıyor.
GARDIROBA ASMAZ: Bir erkeğin, soyunduğu yerde pantolonunu uygun yere bırakması gerekirken gardroba asması uygun olmayan bir şüpheli bir hareket.
ÇORAP RENGİ: İlk bölümdeki karede Baykal olduğu varsayılan kişinin çorap rengi koyu kahverengi ve nefti karışımıyken ikinci bölümdeki odada çağla yeşili çorap rengi var.
PANTOLON PAÇASI: İlk bölümle ikinci bölümdeki kişinin pantolonun boyu ve kravatları eşit uzunlukta ve aynı renklerde değil.
ONLAR DEĞİL: Baykal ve Nesrin Baytok'un iddia edilen bu klipteki kişiler olmadıkları ve olduklarının asla iddia edilemeyeceği hukuki bir gerçek.
KIL DAĞILIMI: Baykal'ın çok belirgin ve az erkekte bulunan morfolojik bir yapısı var. Görüntülerdeki kişinin kıl dağılımı bu kişinin Baykal olmadığını ortaya koydu.
KADININ YAŞI: Baytok 50 yaşlarında, görüntülerdeki kişi önden ve arkadan görünümüne göre 32- 35 yaşlarında. İlk odadaki kadın orta dolgunlukta ve orta boylu yatak odasındaki kadın uzun boylu ve sportif bedenli. Avukat Muzaffer Yılmaz da , "Baykal ilk gün, 'o kişi ben değilim' açıklamasını neden yapmadı" sorusuna, "İlk günden beri montaj olduğunu söylemiş, onurlu bir davranış göstermiş ve partisi hedef olmasın diye istifa etmiştir" yanıtını verdi.

"ERDOĞAN'A DA DESTEK VERDİK"

Ulusal Kriminal Büro Direktörü Uğur Kurtulan, 15 yıl önce, dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine belediyedeki makam odasının dinlenip başka yerlere aktarıldığı iddiasını araştırdıklarını ileri sürdü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile