Baykar, Cumhurbaskani Erdogan'in Kendi Sesiyle Okudugu Bayraktar Akinci TIHA Yazilimina Eklenen Mesajini Paylasti

Baykar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Bayraktar AKINCI TIHA’nin 6 Aralik 2019’daki ilk uçusundan saatler önce uçus kontrol bilgisayarinin içindeki gömülü yazilima eklenen mesajini kendi sesinden okudugu videoyu paylasti.



Baykar'dan yapilan açiklamada, Cumhurbaskani Erdogan'in mesajinin ayni zamanda bilgisayar dili ile hex koduna çevrilmis halinin de gömülü yazilimin içinde yer aldigi belirtildi.

Açiklamada, "Bayraktar AKINCI TIHA'lar tüm uçuslarinda Sayin Cumhurbaskanimizin gelecek nesillere ithafen yazdigi ve tarihe not düstügü bu mesajin dahil edildigi yazilim ile görev yapmaktadir. Yazilimin içindeki bu mesajla birlikte semalarimizda milyonlarca saat vatanimiza ve milletimize hizmet edecektir." ifadesine yer verildi.

- "Istiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye"

Cumhurbaskani Erdogan'in Akinci TIHA'nin yazilimina "Istiklalimiz ve Istikbalimiz Için Hep Daha Ileriye" basligiyla eklenen mesajinda su ifadeler yer aliyor:

"Türkiye, devlet tecrübesi 2 bin 200 yili asan bir ülkedir. Bu vasfimizi, her dönemde en güçlü, en ileri, en etkili siyasi, askeri, ekonomik, toplumsal altyapiyi kurmus olmamiza borçluyuz. Devlet yönetimindeki görevlerimiz boyunca, ülkemizi bu tarihi mirasina layik seviyeye getirmenin mücadelesini verdik. Inancimizi ve neslimizi korumanin yolunun, bagimsizligimiza ve gelecegimize sahip çikmaktan geçtigini hiç unutmadik.

Maziden atiye kurdugumuz köprü ile Türkiye'yi her alanda dünyanin en ileri ülkeleri arasina yükseltmeye ahdettik. Bilhassa savunma sanayimizi kendi kendimize yeterli hale getirmek için çok çalistik.Karada, denizde, havada ve insallah uzayda, dostlarina güven, düsmanlarina korku veren bir Türkiye hedefine odaklandik. Elde ettigimiz basariyla, Türk Milletinin yüksek teknolojiye dayali sistemleri üretme ve kullanma yetenegini tüm dünyaya gösterdik.

BAYRAKTAR serisi silahli/silahsiz insansiz hava araçlari, iste bu gayretin en basarili eserlerinden biridir. Gençlerimizin, demokrasiden ekonomiye ve özellikle de teknolojiye kadar her alanda kurdugumuz güçlü altyapi üzerinde 2053 ve 2071 vizyonlarini hayata geçireceklerine yürekten inaniyorum. 'Istiklalimiz ve istikbalimiz için hep daha ileriye' diyerek, AKINCI TIHA projesi ile bir üst asamaya geçen bu çalismada emegi geçen herkesi tebrik ediyorum. Rabbim yar ve yardimcimiz olsun."

Öte yandan, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabindan "AKINCI'NIN SIRRI" ifadesiyle konuya iliskin bir video paylasti. Videonun içerisinde Cumhurbaskani Erdogan'in Bayraktar Akinci TIHA'nin yazilimina eklenen mesaji ve bu mesajin yazilim kodlari bulunuyor.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile