Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar, Son Yolculuguna Ugurlandi

Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar, Son Yolculuguna Ugurlandi

Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’in babasi Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar Fatih Camii’nde

düzenlenen cenaze namazini ile son yolculuguna ugurlandi. Namazi Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas kildirdi. Törende açiklamalarda bulunan oglu Selçuk Bayraktar,” inandigi hak yolda, herkesin inadina, sistemin inadina 20 yilda bizi bu alana dünyada lider ülkelerden biri haline getirdi. Asla inandigi yolda, dogruluktan, namustan zerre ödün vermeden bu gerçeklesti” dedi.

Akciger kanseri nedeniyle dün hayatini kaybeden Haluk Bayraktar ve Selçuk Bayraktar’in babasi Baykar Yönetim Kurulu Baskani Özdemir Bayraktar için bugün Fatih Camii’nde cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze namazi öncesi Selçuk Bayraklar esi Sümeyye Erdogan ve Bilal Erdogan, Fatih Sultan Mehmet Han’in türbesini ziyaret ederek dua okudu. 72 yasindaki Özdemir Bayraktar’in Türk Bayragina sarili tabutu Selçuk Bayraktar, Haluk Bayraktar ve Bilal Erdogan’in omuz vermesiyle camiye getirildi.

Cenaze törenine, TBMM Baskani Prof. Dr. Mustafa Sentop, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, 11. Cumhurbaskani Abdullah Gül, Binali Yildirim, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Saglik Bakani Fahrettin Koca, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Hasan Büyükdede, Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Il Saglik Müdürü Kemal Memisoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus, Bilal Erdogan ve binlerce seveni katildi.

Taziyeleri, Selçuk Bayraktar esi Sümeyye Erdogan Bayraktar ve Haluk Bayraktar, kabul etti. Cenaze namazini Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas kildirdi. Özdemir Bayraktar’in tabutunu ogullari, Selçuk ve Haluk Bayraktar, Içisleri Bakini Süleyman Soylu, Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay omuzlayarak cenaze aracina kadar tasidi.

“Ilminden Türkiye istifade etti”

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, “Basta evladi, çocuklari ailesi olmak üzere milletimizin basi sag olsun. Insanlar öldükleri zaman amel defterleri kapanir. Ama üç kisininki kapanmaz sadaka-i cariye sahibi, ilminden istifade edilen alimler, bir de hayirli evlat yetistiren babalar anneler. Bunlarin birisi aslinda amel defterinin kapanmamasi için yetiyor. Ben inaniyorum ki Özdemir Bayraktar üçünü de hak ediyor. Ilminden Türkiye istifade etti.

Hayirli evlatlar yetistirdi ve sadaka-i cariye sahibi bir insan” dedi.



“Ülkesi milleti için hayalleri olan hedefleri olan bir büyügümüzdü”

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay cenaze namazinin ardindan açiklamalarda bulundu.

Bayraktar’in gelistirdigi teknolojilerin önemine deginen Oktay, “Özdemir Bayraktar abimiz Allahtan geldigine inanarak güzel bir hayat yasayan ve tekrar Rabbine ulasan büyügümüz abimiz. Allah mekaninin cennet eylesin. Hepimiz suna sahidiz; ülkesine milletine bagli, ülkesi milleti için hayalleri olan hedefleri olan bir büyügümüzdü. Hayallerini gerçeklestirmek için de ölümüne çalisan, hem bu dünyasi için hem de ahireti için çalisan büyügümüz. Cumhurbaskanimizin büyük ve güçlü Türkiye sevdasina çok güçlü sekilde omuz veren dava adamidir” dedi.



“Hastaneye götürdügümüz son döneme kadar is yerinde yatip kalkti”

Törende daha sonra Özdemir Bayraktar’in oglu Selçuk bayraktar açiklamalarda bulundu.

Cenazeye katilanlara tesekkür eden Selçuk Bayraktar, ““Babam, bizlerin canimizdan kiymetli babamizdi, bir taraftan da abimiz, arkadasimizdi. Ayni zamanda rehberimiz, kilavuzumuz ilham kaynagimizdi. En yakin dava ve yol arkadasimizdi bu yolda. 20 yil önce Insansiz Hava Araci için yola çiktigimizda ülkemizin tam bagimsizligi için; kimsenin yapilamaz, ancak yabancilar yapabilir dedigi dönemde, ‘bu sistemin çarklarinda yer alamdan ilerleyemezsiniz’ dedigi zamanda inandigi hak yolda, herkesin inadina, sistemin inadina 20 yilda bizi bu alana dünyada lider ülkelerden biri haline getirdi. Asla inandigi yolda, dogruluktan, namustan zerre ödün vermeden bu gerçeklesti. Hepimize bu ruhu asiladi. Babamizin bize kattigi en büyük deger de bu oldu. Dosdogru yasadi, asla egmedi bükmedi, bildigi yoldan sasmadi. Ilk günde sancagin dikildigi yere yani is yerine buradan baska yatacak yerim yok dedi.

Hastaneye götürdügümüz son döneme kadar is yerinde yatip kalkti annemle beraber. Ben de evleninceye kadar orada kaldim. Bu sabah ta oradan ugurladik” dedi.



“TSK olarak yaptiklari çok degerli hizmetler her zaman saygiyla ve hürmetle anilacaktir”

Törende konusan Genel Kurmay Baskani Orgeneral Yasar Yasar Güler ise, “ Milli ve Yerli Savunma Sanayimizin gelismesine çok önemli katkilarda bulunmus, ürettigi IHA ve SIHA’larla Türk Silahli Kuvvetleri olarak gururla kullandik, kullanmaya da devam edecegiz. TSK olarak yaptiklari çok degerli hizmetler her zaman saygiyla ve hürmetle anilacaktir” dedi.

Öte yandan, cenaze kilinan namazin ardindan defnedilmek üzere Sariyer’de bulunan aile kabristanligina götürüldü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile