Bayrakli Belediyesi 'Yesil Gelecek' Için Harekete Geçti

Bayrakli Belediyesi 'Yesil Gelecek' Için Harekete Geçti

Bayrakli Belediyesi, Avrupa Birligi destekli “Yesil Gelecek Için Sehir Eslestirme” programina kabul edildi. Proje; Portekiz’in Portimao Belediyesi, Ismat Üniversitesi ve Izmir’den de Ekonomi Üniversitesi is birligi ile yürütülecek. Bu çerçevede belediyeler kardes olacak, yesil gelecek, sürdürülebilirlik, doga ve çevre temali projeler üretilecek.

Avrupa kentleri arasindaki diyaloglarin gelistirilmesi, Bayrakli için daha yesil bir gelecek saglanmasini içeren Avrupa Birligi projesine kabul edilen Bayrakli Belediyesi, ilçenin yarinlari için harekete geçti. Bu çerçevede Bayrakli Belediyesi; Portekiz’den Portimao Belediyesi, Portekiz-Ismat Üniversitesi ve Izmir Ekonomi Üniversitesi ile is birligi yapacak. ‘Sürdürülebilir Tüketim için Pratik ve Pedagojik Deneyim’ adli proje ile belediyeler kardes olacak; doga, çevre, iklim degisikligi ve sürdürülebilir kalkinma planlari gibi konularda ortak projeler üretilecek. 12 ay sürecek ve tamami AB tarafindan finanse edilecek hibe programina, Bayrakli Sosyal Etkinlik Merkezinden de 100 ögrenci ve ailesi destek verecek. Bayrakli Belediyesi, yesil mutabakat, iklim uyum plani ve iklim çalismalarinda proje izleme ve degerlendirme yapacak. Lojistik saglama, egitim seminerleri organize etme gibi konularda da projeye katki saglanacak. Iki ülke arasinda diyaloglarin gelistirilmesinin hedeflendigi projede; küresel isinma, iklim krizi konularinda farkindalik olusturulacak. Proje, önümüzdeki aylarda uygulanmaya baslanacak.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal da, “Bayrakli’nin gelecegini düsünerek hareket ediyor, yarinlara daha yesil bir ilçe birakmayi hedefliyoruz. Bu çerçevede dahil oldugumuz Avrupa Birligi projesi ile de hem iki ülke arasindaki diyaloglarin artirilmasini saglamayi hem de daha yasanabilir bir dünya için ortak projeler üretmeyi hedefliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile