Bayrakli'da Sosyal Marketler Yüzleri Güldürüyor

Bayrakli'da Sosyal Marketler Yüzleri Güldürüyor

Ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak amaciyla sosyal yardim çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi, bünyesinde bulunan sosyal marketler araciligiyla 3 yilda 7 bin 711 kisiye giysi, 446 aileye de ev esyasi temin etti. Kullanilabilir durumdaki ev esyalarini ve kiyafetleri kendi imkanlari ile depolayan belediye ekipleri, bagisçilar ve vatandaslar arasinda köprü kurarak yüzleri güldürdü.

Bayrakli Belediyesi, vatandaslarin kullanilabilir durumda olan her türlü ev esyalarini ve kiyafetlerini sosyal marketler araciligiyla ihtiyaç sahipleriyle bulusturmaya devam ediyor. Yaklasan Ramazan Bayrami öncesi çalismalarini hizlandiran ekipler, her yil binlerce vatandasin yüzünü güldürüyor. Bu çerçevesinde Fuat Edip Baksi Mahallesi Zeki Yavas Sokak ve Onur Mahallesi Muhtarlik Binasi’nda bulunan sosyal marketlerden 3 yilda 7 bin 711 kisi faydalandi. 446 aileye de çesitli ev esyasi desteginde bulunuldu. ‘Kiyafet Bankasi’ ile daha fazla ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefleyen Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, yardimsever vatandaslari bagis kampanyasina destek olmaya davet etti.

Koltuktan yataga, perdeden haliya, ütüden masaya, bardaktan tencereye kadar bir ev için gerekli olan tüm ev esyalari bagis olarak kabul ediliyor. En çok beyaz esya ve diger elektrikli esyalarin bagisina ihtiyaç duyuluyor. Yazlik ve kislik kiyafete olan ihtiyacin da arttigi merkezlerde, yardimseverlerin de katkilariyla daha fazla vatandasa ulasilmasi amaçlaniyor. Giyilebilir durumda olan ayakkabidan paltoya, kazaktan çoraba kadar tüm yazlik ve kislik giysiler merkeze bagislanabiliyor. Giysiler, merkezin çamasirhanesinde yikandiktan sonra, magazadaki raflarda ve askilarda yerini alarak ihtiyaç sahiplerinin begenisine ücretsiz sunuluyor. Kullanilabilecek durumda olan esyalar, Osmangazi Hizmet Binasi’ndaki Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü, semt merkezleri ve sosyal marketlere birakilabiliyor. Bagista bulunmak isteyen vatandaslar, 477 20 00 telefon numarasindan da bilgi alabiliyor.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Bayrakli’da olusturdugumuz birlik ve dayanisma agi ile iyiligi büyüttük. Her alanda, her ihtiyaçta imkanlarimiz dahilinde ilçe sakinlerimizin yanindayiz. Amacimiz; daha fazla yurttasimiza ulasmak ve eksikleri tamamlamak. Sosyal belediyecilik anlayisimizla bu alandaki hizmetlerimizi artirarak sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile