Bayrakli'nin Parklarini 'Çocuklar' Tasarlayacak

Bayrakli'nin Parklarini 'Çocuklar' Tasarlayacak

Bayrakli Belediyesi, Izmir Çocuk Çalismalari Agi is birligiyle "Çocuklar Bayrakli’daki Oyun Parklarini Izliyor" projesini baslatti. Avrupa Birligi Etkiniz Programi tarafindan desteklenen proje kapsaminda, Bayrakli’nin çocuklari kendi parklarini denetleyecek, ihtiyaçlari tespit edip belediyeye bildirecek.

Çocuklarin toplumsal yasama daha çok katilmasi ve karar mekanizmalari içinde yer almasi için çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi, örnek bir projenin startini verdi. Izmir Çocuk Çalismalari Agi ile birlikte baslatilan "Çocuklar Bayrakli Ilçesindeki Oyun Parklarini Izliyor" projesi, Avrupa Birligi Etkiniz Programindan da destek almaya hak kazandi. Proje kapsaminda çocuklar, yas gruplarina göre mahallelerindeki parklarda incelemelerde bulunarak ihtiyaçlari tespit edecek. Parklarda olmasi gereken oyun gruplari ve sosyal alanlar, yil boyunca düzenlenecek çalistaylarda proje ekiplerine iletilecek. Parklarin tasarimlari, çocuklar tarafindan belirlenecek ve karar asamasinda da çocuklarin fikirleri belirleyici olacak. Bayrakli Belediyesi de çocuklarin hayal ettigi parklari hayata geçirecek.

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin, toplumsal yasama daha çok katilmasi, kendilerini ilgilendiren konularda karar mekanizmalarinin basinda olmasi son derece önemli" dedi.

Sandal, "’Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti’ ilan ettigimiz Bayrakli’yi, onlarin hayalleri dogrultusunda sekillendirecek olmaktan mutluluk duyuyoruz. Parklardan yollara, egitimden kültür sanat ve spora kadar hayatin her alaninda çocuklarimizin sözü ve izi olacak. Bayrakli’yi çocuklarin ve gençlerin kenti yapacagiz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile