Bayraktar TB2 IHA, Orman Yanginlariyla Mücadele Için Havalimanina Konuslandirildi

Bayraktar TB2 IHA, Orman Yanginlariyla Mücadele Için Havalimanina Konuslandirildi

Kütahya Valisi Ali Çelik, Orman Yanginlariyla Mücadele Komisyonu Toplantisi’nda orman yanginlarina karsi alinan tedbirleri ve hazirliklari degerlendirdi. Toplantiya, ilgili kurumlarin yöneticileri de katildi.

2022 yilinda orman yanginlari konusunda iyi bir yil geçirdiklerini belirten Vali Çelik, 2023 yili için de yanginlari önlemek için gerekli tedbirlerin alindigini kaydetti.

Vali Çelik, orman yanginlarinin önlenmesi ve kontrol altina alinmasi için tüm kurum ve kuruluslarinin koordinasyonunun artirilarak is birligi içerisinde çalismasi gerektiginin altini çizdi.

Orman yanginlarinin önlenmesinde vatandaslarin da büyük rolü oldugunu belirten Vali Çelik, vatandaslarin orman yanginlarina karsi bilinçli olmalari ve gereken hassasiyeti göstermeleri gerektigini vurguladi.

“Bayraktar TB2 IHA ve helikopter görevde”

Vali Ali Çelik, Türkiye’de en fazla ormanlik alana sahip 5. il olan Kütahya’da yanginla mücadelede görev alacak Bayraktar TB2 IHA’nin Zafer Havalimaninda, yangin söndürme helikopterinin ise Tavsanli’da konuslandirildigini aktardi. Vali Çelik, 1 Haziran itibariyla göreve baslayan IHA’nin orman yanginlariyla mücadelede önemli bir rol oynayacagini kaydetti.



“787 personel, 241 araç ve is makinesi mücadele edecek”

241 adet araç ve is makinesiyle yanginlarla mücadele edilecegini belirten Vali Çelik, Orman Genel Müdürlügünce 96, Il Özel Idaresince 418 adet olmak üzere köylere toplamda 514 adet 2,5 tonluk su tankeri dagitimi yapildigini söyledi.

Vali Çelik, 10 adet su tankeri aliminin da ihale sürecinde oldugunu belirtti.

48 su toplama havuzunun oldugunu ve 3 adet beton havuz yapilacagini belirten Vali Çelik, 31 yangin gözetleme kulesinde 71 personelin görevde oldugunu ve her yil bakimlarinin yapildigini ifade etti.

Vali Çelik, 430 kilometre yol kenari temizligi planlandigi ve 145 kilometresinin tamamlandigini da paylasti.

“571 personele egitim verildi”

Vali Çelik, orman yanginlariyla mücadelede görevli 571 personele orman yanginlariyla mücadele, koruyucu malzemelerin kullanilmasi, arazöz, su ikmal araçlari ve ilk müdahale araçlarinda suyun ve köpügün kullanilmasi, gözetleme ve haberlesme konularinda egitim verildigini belirtti.

Vali Çelik, askeri birlik-jandarma, orman köylüsü, çoban-arici ve okullardaki ögrenciler olmak üzere toplam 4 bin 264 kisiye de egitim verildigini ifade etti.

Aniz yanginlarina karsi da uyarilarda bulunan Vali Çelik, aniz yakma isleminin büyük bir risk tasidigini ve yanginlarin çikmasina neden oldugunu belirterek vatandaslarin bu konuda duyarli davranmasi gerektigine dikkat çekti.

Toplanti görüs ve önerilerin degerlendirilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile