Bayram Alisveris Trendleri Açiklandi

E-ticaret sitesi Hepsiburada, platformu üzerinden satis verilerine bakarak, bayram öncesi tüketici satin alma aliskanliklarini inceledi. Verilere göre en çok temel tüketim, gida, saglik-güzellik, züccaciye, anne-bebek ve kitap kategorisinden alisveris yapildi.



E-Ticaret Sitesi Hepsiburada Kurban Bayrami öncesi platformu üzerinden yapilan alisverisleri inceleyerek tüketici egilimlerini açikladi.

Verilere göre, 2022’nin Kurban Bayrami öncesine denk gelen 1-8 Temmuz tarihleri arasinda, en çok temel tüketim - gida, saglik-güzellik, anne-bebek ve kitap kategorisinden alisveris yapildi. En çok alisveris yapan sehirler ise; Istanbul, Ankara, Izmir, Mugla ve Antalya oldu.

Türkiye bu bayram seyahat ediyor

E-ticaret sitesinin seyahat verilerine bakildiginda en çok satin alinan ürünler arasinda seyahat - tur hediye çekleri bulunuyor. En çok tercih edilen sehirler arasinda ise; Dalaman, Bodrum ve Antalya bulunuyor. Uzun tatili firsat bilen tüketiciler, tatil bavullarina günes ürünlerini de ekledi. Günes kremleri ve günes havlulari bu dönem en çok satilan ürünler arasinda yerini aldi.

Bebek bakimi ön planda

Tatilde kendine zaman ayirmak isteyen anneler, bebeklerinin bakimini da aksatmiyor. Anne-bebek kategorisinde oyuncak ve bebek mamalarinin yani sira bebek bakim ürünlerine de ilgi çok oldugu belirtildi. Bebek beslenme ve banyo gereçleri tatil valizlerinde yerini aldi.

Çocuklar da tatile hazir

Kitap kategorisinin en çok satin alinan kitaplari; çocuk kitaplari olurken; çocuklar, tatilde hem eglenip hem ögrenecegi, okul öncesi egitici ve ögretici kitaplar, dikkat zekâ gelistirme kitaplari, bilim, teknik ve boyama kitaplarina ilgi gösterdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile