Bayram Kapadokya'da Turizmcilerin Yüzünü Güldürdü

Göreme Turizm Gelistirme Kooperatifi Baskani Mustafa Durmaz: 'Kapadokya'da da sahil kentlerindeki doluluk gibi yogunluk var' Tatilcilerden Soner Kaya: 'Kapadokya'da tatil çok eglenceli geçiyor. Herkesin mutlaka burayi görmesini isterim'

BEHÇET ALKAN - Kurban Bayramini Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde geçirenler, hem dogal, tarihi ve kültürel zenginlikleri kesfediyor hem de aktivitelerle eglenceli vakit geçiriyor.

Bayrami firsat bilerek bölgeye gelen yerli konuklar agirlikli olmak üzere çok sayida turist, Ürgüp ve Avanos ilçeleri ile Göreme, Ortahisar, Uçhisar beldeleri ve çevresindeki turizm merkezlerinde yogunluk olusturuyor.

UNESCO Dünya Kültür Mirasi listesindeki Kapadokya'da bulunan vadiler ve açik hava müzelerinde rehberler esliginde gezinti yapan konuklar, sicak hava balon turu, arazi araçlari ve atlarla yapilan turlara katilarak peribacalari ve dogal kaya olusumlariyla kapli alanlari kesfediyor.

Bölgeye gelen misafirlerin araçlari çesitli noktalarda uzun kuyruklar olusmasina neden olurken, asma köprü ve el sanatlariyla ünlü Avanos ilçe merkezinde trafik polisleri, ulasimin aksamamasi için yogun çaba harciyor.

Kizilirmak'in ayirdigi ilçenin iki yakasini birbirine baglayan asma köprüdeki ziyaretçi yogunlugu da dikkati çekiyor.

- Yogunlugun bayram sonrasi da devam etmesi bekleniyor

Göreme Turizm Gelistirme Kooperatifi Baskani Mustafa Durmaz, AA muhabirine, Türkiye'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde bölgede en yogun turizm döneminin yasandigini, yerli turistlerin yani sira yabancilarin da ilgi göstermesinin yogunlugu artirdigini belirtti.

Konaklama tesislerindeki doluluk oraninin yüzde 100'e yaklastigini dile getiren Durmaz, sunlari kaydetti:

"Kapadokya'da da sahil kentlerindeki doluluk gibi yogunluk var. Insanlarimizin tatil özlemi burada da gideriliyor. Kapadokya'da yogun bir tatil süreci geçiriliyor. Konuklarimiz burada eglenceli bir tatil geçiriyor. Kaya mekanlarin serinligi butik otellere ilgiyi artiriyor. Vadi yürüyüslerinin yani sira sicak hava balon turuna katilanlar ve balonlarin olusturdugu bu manzarayi izleyenler var. Tatil, at turlari ve ATV araçlarla turlar dolu dolu devam ediyor. Pandemi süreci bitmemis olsa da insanlarin artik yavas yavas kontrollü tatil yapma aliskanligi basladi. Turizmin önümüzdeki aylarda yogun sekilde devam edecegine inaniyoruz."

- Ön rezervasyonlar sevindirdi

Bölgedeki yerli ve yabanci turistlere konaklama ve tur aktiviteleri hizmeti sunan turizmci Mehmet Uçman da bayram yogunlugunun hafta basina kadar sürmesini beklediklerini, gelecek haftadan itibaren de ön rezervasyon oranlarinin memnun edici düzeyde oldugunu aktardi.

Bayramda bölgede olanlardan Yüksel Kaya ise Kapadokya'da eglenceli bir tatil geçirdiklerini anlatarak, "Daha önce gelmistim ama görmedigim yerleri kesfetmek için yeniden geldim. Nevsehir, Avanos ve Uçhisar'i gezdim. Kovid-19 süreci boyunca hiç disari çikmadim. Yaz dönemini tedbirleri elden birakmadan degerlendirmek istedim." dedi.

Soner Kaya ise peribacalari arasinda düzenlenen aktivitelere katildigini, seyir alanlarinda doganin sundugu manzarayi izledigini ifade etti.

Bayram tatili için Kapadokya'nin tercih edilmesinin iyi bir fikir oldugunu vurgulayan Kaya, "Kapadokya'da tatil çok eglenceli geçiyor. Herkesin mutlaka burayi görmesini isterim. Kapadokya'daki bu dogal olusum ve manzara beni çok etkiledi. Kapadokya'ya insanlarin ömürleri boyunca en az bir kez gelmesi lazim." diye konustu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile