Bayram Misafiri Yarali Sahini Et Ve Yaprak Sarmasiyla Besliyorlar

Bayram Misafiri Yarali Sahini Et Ve Yaprak Sarmasiyla Besliyorlar

Amasya’da Ramazan Bayrami için gittikleri köylerinde yarali sahin bulan Derici ailesi, evlerine getirdikleri yirtici kusu tavuk etiyle besleyip yaprak sarmasi yedirmeye çalisti. Bes gündür ailenin baktigi ‘Bayram’ adi verilen kus, tedavisi için Doga Koruma ve Mili Parklar Amasya Subesi’ne teslim edilecek.



Yaprak sarmasi da yedirmeye çalistilar

Bayramin ilk günü ailesiyle birlikte il merkezine bagli Yildizköy’e giden Hüseyin Derici, hayvan otlatan yakinlarinin kanadindan yarali halde buldugu sahini evine getirdi. Kanadina ilaç sikilan kusa tavuk eti yedirildi. 3 çocuklu Derici çifti, evlatlari gibi gördükleri misafirlerine bayram hazirligi için yaptiklari yaprak sarmasinda da yedirmeye çalisti. Bitkin haldeki kus birkaç gün içinde eski haline geldi. Uçus denemesinde tekrar yere inis yapinca aile bakimini sürdürmeyi kararlastirdi.

“Bayram misafiri oldugu için ismini ‘Bayram’ koyduk”

Amasya Orman Bölge Müdürlügü’nde yangin hareket bölümünde itfaiyeci olarak çalisan 41 yasindaki Hüseyin Derici, “Kusumuz bayram misafiri oldugu için ismini ‘Bayram’ koyduk. Yaprak sarmasi verdik. Tavuk etiyle besledik. Suyunu içirdik. Tedavisi için Doga Koruma ve Mili Parklar Amasya Subesi’ne götürecegim. Iyilestiginde ayni yere salarsak belki bayramdan bayrama bizi ziyarete gelir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile