Bayram Öncesi Avrupa'nin En Büyük Canli Hayvan Pazarinda Hareketlilik Artti

Bayram Öncesi Avrupa'nin En Büyük Canli Hayvan Pazarinda Hareketlilik Artti

Avrupa’nin en büyük canli hayvan pazari olan Dogu Anadolu Canli Hayvan Pazari, Kurban Bayrami öncesi doldu tasti. Bayrama sayili günler kala pazardaki büyükbas ve küçükbas hayvanlar alicilarini bekliyor.

Erzurum Büyüksehir Belediyesince insa edilen ve Avrupa’nin en büyük canli hayvan pazari olan Dogu Anadolu Canli Hayvan Pazari, Kurban Bayrami’na sayili günler kala doldu tasti. 160 bin metrekare alan üzerine insa edilen pazarda binlerce satici ve alici kurbanlik hayvanlar için bir araya geldi. Vatandaslar el sikisarak geleneksek kurban pazarliklarini yapti. Küçükbas hayvanlarin fiyatlari da 900 liradan baslayip 3 bin 500 liraya kadar giderken, büyükbaslarda ise düve cinsler de 6 bin 500 liradan baslayip 12-13 bin liraya kadar satiliyor.

Bu yil ki fiyatlarin geçen yila oranla düstügünü belirten besici Ahmet Yavuz, “Geçen yil 9 bin liralik düge bu yil 7-7.5 bin liradan veriliyor. Koyunlarimizda geçen yil bin 500 liradan verilirken bu yil 900 TL civarinda fiyati. Erzurum hayvanciligin merkezi. Bati illerin hayvanciliginin yüzde 30-40’ini karsilayan bir ilimiz. Su anda piyasalar geçen yilin altinda. Bugünlerde canlilik basladi pazarda. Besiciler emegini, alicilarda bütçesini düsünüyor. Büyüksehir Belediye Baskanimiz Mehmet Sekmen ve ekibine tesekkür ediyoruz. Avrupa’da böyle bir yer yok. Önceden tesis yetersizliginden hayvancilik biraz geriye gelmisti ama bu dev projeyle ilimiz çok iyi bir konumda. Küçükbas hayvanlarimizin fiyati 900-1300 TL arasinda. Hayvan pazarimiz 3 bin 500 küçükbas, 3 bin 500’de büyükbas hayvan kapasiteli. Dev bir proje yapanlardan Allah razi olsun" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile