Bayram Tatilinde 'Hoynat Adasi'na Ilgi Artti

Bayram Tatilinde 'Hoynat Adasi'na Ilgi Artti

Türkiye’de, tepeli karabatak kuslarinin yuva yaptigi iki bölgeden biri olan ve çift gümüs martilarin yasadigi Ordu’nun Persembe ilçesindeki ‘Hoynat Adasi’, Ramazan Bayrami tatilinde ziyaretçilerin begenisini kazandi.

Tepeli karabatak kuslarinin yuva yaptiklari iki yerden birisi oldugunu bilinen Hoynat Adasi’nda, geçen yillarda 90 çift tepeli karabatak ile 250 çift gümüs martinin yasadigi tespit edildi. Kuslarin yasam alani oldugu için girislerin yasak oldugu ada, kus gözlemciligi açisindan da önem teskil ediyor.

‘Önemli Kus Alani’ seçildigi için, kuslarin dogal yasam alani olarak birakilan ada etrafinda Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Persembe Belediyesi tarafindan yapilan çevre düzenlemeleri ve güzellestirme çalismalarinin ardindan ziyaretçilerin ilgi noktalarindan biri olma özelligini tasiyor. Zemini dogal taslarla kaplanarak olusturulan seyir terasina yerlestirilen ada için seyir dürbünleri, ziyaretçilerin kus gözlemi yapmasina imkan sagliyor, Ramazan Bayrami tatilinde adayi gözlemlemek için il disindan gelenler dahi oluyor.

Ramazan Bayrami dolayisi ile il disindan gelerek adayi ziyaret eden vatandaslar, Ordu’yu çok begendiklerini, yesil ile mavinin bulustugu noktada yaptiklari ziyaretlerin keyif verici oldugunu söylediler. Vatandaslar, insanlarin bu noktalari ziyaret etmeleri gerektigini de aktardilar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile