Bayram Tatilinde Vatandaslar Harput'a Akin Etti

Bayram Tatilinde Vatandaslar Harput'a Akin Etti

Bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, Elazig’in turizmde göz bebegi konumunda yer alan medeniyetler besigi tarihi Harput Mahallesi’ne akin etti.

Bayram tatilini firsat bilen vatandaslar, gurbetçiler ve yerli turistler, tarihi mahalleye akin etti. Ziyaret edenler, hem serin havanin hem de UNESCO Dünya Mirasi Geçici Listesinde yer alan Harput Mahallesi’ndeki Pisa kulesinden bile daha fazla egikligi tescillenen egri minaresinden, Harput Kalesine kadar, cami, türbe ile tarihi birçok yapiyi görme ve gezme sansi buldu. Bazi vatandaslar ise piknik alanlarinda mangal yaparak tatilin keyfini çikardi.

İçel’in Anamur ilçesinden geldigini belirten Mustafa Tunç, “Çocuklarla bayram gezisine geldik. Harput’un meshur oldugunu söylediler. Kalesini gezecegiz. Bayram bizim için firsat. Her tarafi görmek iyi bir seydir” dedi.

Fransa’dan geldiklerini aktaran Necati Tuncer, “Bayram dolayisiyla Harput’u gezemeye geldik. Memleket özlemi bizim için çok önemli. 43 yildir oradayim. Harput çok güzel. Sehre göre burasi çok serin. Hem rahat hem de huzur verici bir yer. Harput’umuz baskadir” diye konustu.

Hasan Yasul ise “Bayram dolasiyla biz Harput’a geldik. Harput serin ve güzel. Tarihi yerler var. Gezilecek, görülecek yerler var. bayramdan dolayi burayi tercih ettik. Asagi göre daha serin. Havasi ve ortami güzel. Harput’u gezip görmek lazim” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile