Bayram Tatilinin Ilk 5 Gününde 36 Kisi Hayatini Kaybetti

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, Kurban Bayrami tatilinin ilk 5 gününde trafik kazalarinda 36 kisinin hayatini kaybederken 6 bin 550 kisinin ise yaralandigini açikladi.

Içisleri Bakani Yerlikaya, Kurban Bayrami tatilinin besinci gününde meydana gelen trafik kazalari ve denetim sonuçlarina iliskin sosyal medya hesabindan açiklamalarda bulundu. Yerlikaya, bayram tatilinin 5’inci günü olan 19 Haziran 2024 Çarsamba günü, 24 saat içinde ülke genelinde 696 trafik kazasinin meydana geldigini belirtti.

Kazalarda 10 kisinin hayatini kaybettigini ve bin 205 kisinin yaralandigini ifade eden Bakan Yerlikaya, 425 bin 63 aracin denetlendigini, 23 bin 219 araca hiz ve radar islemi uygulandigini ve 35 bin 990 araca ise diger islemler yapildigi bilgisini verdi.

Bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kisi hayatini kaybetti

Bakan Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 5 gününde 36 kisinin hayatini kaybettiginin, 6 bin 550 kisinin ise yaralandigini bildirerek,"Hayatini kaybeden vatandaslarimiza Allah’tan rahmet, yaralilarimiza acil sifalar diliyorum. Lütfen asiri hiz yapmayalim. Araçlarimizda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayi ihmal etmeyelim. Trafik kurallarina uyalim. Yolun sonu bayram olsun" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile