Bayram Tatilinin Son Gününde Yollarda Yogunluk Yasaniyor

Bayram Tatilinin Son Gününde Yollarda Yogunluk Yasaniyor

Ramazan Bayrami’ni memleketlerinde geçiren vatandaslar, 9 günlük tatilin ardindan yasadiklari sehirlere dönmek için yollara akin etti.

Çorum’da 9 günlük Ramazan Bayrami tatilinin son gününde Karadeniz’i Istanbul’a baglayan D-100 karayolu Osmancik geçisinde yogunluk yasanirken, kamyon, çekici ve tankerlere geçis yasagi bu sabah saat 05.00’den itibaren basladi.

Tatilin son gününde yasadiklari sehirlere dönmek isteyen vatandaslar, adeta yollara akin ettiler. Karayolunda Samsun yönünde ulasim normal seyrinde ilerlerken, dönüs trafiginde özellikle Istanbul istikametinde trafik isiklarinin bulundugu kavsaklarda uzun araç kuyrugu olusuyor. Dönüs trafiginin pazar günü geç saatlere kadar sürmesi bekleniyor.

"D-100’de kamyon, çekici ve tankerlere geçis yasaklandi"

Çorum Valiligi, D-100 Karayolu Osmancik geçisinde 1 gün süreyle kamyon, çekici ve tankerlerin geçisini yasakladi. Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü tarafindan yapilan yazili açiklamada. "2024 yili Ramazan Bayrami tatili ile egitim-ögretim dönemi ara tatilinin ayni döneme (5-15 Nisan 2024) rastlamasi ile birlikte vatandaslarimizin 13-14 Nisan 2024 tarihlerinde dönüs yapacagi göz önüne alindiginda trafik yogunlugunun olumsuz etkilerinin en aza indirilmesi ve ölümlü, yaralanmali trafik kazalarinin önlenmesi amaciyla kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlari 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00’den itibaren 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00’e kadar D-100 karayolunun Amasya ili sinirindan Istanbul ili yönüne ilimiz sinirlari dahilinde seyrinin yasaklanmasi uygun görülmüs olup, güzergah üzerinde bahse konu araçlar için depolama alanlarinin olusturulmasi, gerekli duyurularin yapilarak uygulamada herhangi bir aksakliga mahal verilmemesi gerekmektedir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile