Bayram Ziyaretine Gittikleri Iddia Edilen Suriyelilere Ait Görüntülerle Ilgili Gerçek Açiga Çikti

Hatay’da bulunan Cilvegözü Sinir Kapisi’nda çekilen fotografta yer alan Suriyelilerin “Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüs” kapsaminda ülkelerine kesin dönüs yaptiklari ögrenildi. Hatay Valiligi tarafindan yapilan açiklamayla; sosyal medyada ‘bayram ziyareti için’ ülkelerine gittikleri iddia edilen paylasima açiklik getirildi.



Reyhanli ilçesinde bulunan ve Suriye’ye açilan sinir kapisi olan Cilvegözü’nde çekilen fotografla yabanci uyruklu sahislarin bayram ziyareti için ülkelerine gittikleri iddia edilmisti. Kisa sürede sosyal medyada hizla yayilan fotograf tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili inceleme baslatan Hatay Valiligi, algiya neden olan duruma açiklik getirdi.

Hatay Valiligi’nden yapilan açiklamada; “Bazi sosyal medya hesaplarinda ‘bayramlasmaya giden yabancilarin dönüs garantili olarak çikis yaptiklari’ iddiasinda bulunulmustur. Paylasimlarda bulunan fotograf Cilvegözü Kara Hudut Kapisi’ndan ’Güvenli Onurlu Gönüllü Geri Dönüs’ kapsaminda çikis yapmak için bekleyen Suriye uyruklu yabancilara aittir. Bahse konu sinir kapisindan 10.06.2024 tarihinde 49 yabanci gönüllü geri dönüs islemi yaparak çikis yapmis olup, halihazirda 45 yabanci ise gönüllü geri dönüs islemlerinin tamamlanmasi için sira beklemekte iken bahsi geçen görüntü çekilmistir. Görüntülerin bayram tatili izni ile ilgisi bulunmamaktadir. Basina ve kamuoyuna saygiyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile