Bayrama Hastane Bahçesinde Otomobilde Girdiler

Bayrama Hastane Bahçesinde Otomobilde Girdiler

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören bazı hastaların yakınları, Kurban Bayramı'na hastane bahçesinde barındıkları otomobillerinde girdiler.

Kurban Bayramı'nda kimi evinde sevdikleriyle geçirirken kimi çalışmak zorunda kalıyor bazıları da hastanede yakını olduğu için bayramı hastane bahçesinde geçiriyor. Bölgenin sağlık merkezi konumunda olan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nin bahçesi de Kurban Bayramı'nda hasta yakınlarıyla dolup taşıyor. Adana'ya çevre illerden sevk edilen hastaların yakınları bahçede ya ağaç altında ya da otomobillerinin içinde kalıyor.

Yakınını tedavi ettirmek için hastaneye getiren bazı hasta yakınları bu yıl Kurban Bayramı'na hastane bahçesinde girdiler. Kalacak yerleri ve imkanları olmadığı için bahçede konaklamak zorunda kalan hasta yakınları bayram olmasına rağmen hastalarının ilaç, kan ve diğer ihtiyaçlarını gidermek için bir an olsun hastane bahçesinden ayrılmıyor

Gecede nöbetleşerek uyuyan hasta yakınları hastane tarafından yapılan anonsları can kulağıyla dinliyor. Refakatçiler, bayramda da eş dost ziyareti yerine hastane bahçesinde bekleyen hasta yakınlarıyla bayramlaşabildi.

Bayramı hastane bahçesinde ev gibi kulladıkları otomobillerinde geçirmek zorunda kalan 51 yaşındaki Beyti Erdoğan babası Hüseyin Erdoğan (90) beyin kanaması geçirdiği için ağabeyi Atille Erdoğan ile birlikte 14 gündür hastane bahçesinde araba içinde yaşamak zorunda kaldıklerini kaydetti.

Erdoğan, yağmurun yağdığını, geceleri havanın soğuk olduğunu belirterek, "Babamızı bırakıp gidemiyoruz. Bugün Kurban Bayramı çocuklarımızdan eşimizden uzak burada otomobilin içinde babamızı bekliyoruz. Yatağımızı, yorganımızı aldık burada yatıp kalkıyoruz. Yemeklik malzememizi de getirdik burada yemek bile yapıyoruz. Bu bayramda çocuklarımızı göremedik ama bizim bayramımız babam iyileştiğinde olacak" dedi.

5 yaşındaki çocuğu kalp ameliyatı olan 38 yaşındaki Nail Altınbaş, "Kızım Fatma Altınbaş 17 gün önce kalbinden ameliyat oldu onu bekliyorum. Gaziantep'ten geldim. Kurban Bayramı olmasına rağmen onu bekliyorum. Beni bekleyen 4 çocuğum daha var ama o iyileşmeden bir yere gidemem. Kızım iyileşirse ben onunla çok bayramlar kutlarım" diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile