Kaymakam Kemal Kızılkaya, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, doğru bilginin ihtiyaç sahiplerine verilmesinin önemli olduğunu söyledi.
Yörede tarım ve hayvancılık konusunda bilgiye ihtiyaç bulunduğunu belirten Kızılkaya, "Bölgemizde hayvancılık ve meyvecilik çok hızlı şekilde büyüyor. Bir işi çok iyi bilmekten öte o işi iyi bildiğinize dair elinizde sertifikanız olması gerekiyor. Çünkü sizin bu işi çok iyi bildiğinizi kanıtlayacak belgedir sertifika" dedi.
İşKUR İl Müdür Yardımcısı Mustafa Höke ise Çanakkale'nin taşı ve toprağının altın, topraklarından, dağlarından bereket fışkıran nadide güzellikte yer olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
"Çanakkale bölgesindeki nüfusun yüzde 40'ı tarımla uğraşıyor. Çiftçiliğin ve hayvancılığın ne olduğunu çok iyi biliyorum. Benim ailem de tarım ve hayvancılıkla uğraşıyor. Tarım ve hayvancılıkta her şeyi bilmiyoruz. Çrneğin, peynir suyu çok zehirli bir maddedir. Bu suyu meyvelerinizin, bitkilerinizin dibine dökerseniz ağaçlarınızı kurutur, bitkilerinizi öldürür. Fakat bu zehirli madde işlendiğinde kansere karşı ilaç olmaktadır. Sürü yönetimi de önemli bir meslek. Çünkü rahatsızlanan hayvanınıza ilk müdahaleyi yapabilmeniz gerekmekte. Eğer bilgi birikiminiz yoksa hayvanınız ölebilir. Bu nedenle üretimi artırmak ve rekabete katılmak için bilgi birikimi ve donanımınız yeterli olmalıdır."
Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.
Bayramiç'te Sertifika Dağıtımı
Bayramiç'te, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, İşKUR, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile ve Ziraat Odası iş birliğinde düzenlenen "sürü yönetimi", "meyve budama" ve "meyve aşılama" kurslarına katılan 79 kursiyer sertifikalarını aldı.