Bayrampaşa’da “7 İklim 7 Renk” Etkinlikleri Başladı

Bayrampaşa’da “7 İklim 7 Renk” Etkinlikleri Başladı

Bayrampaşa Belediyesi “7 İklim 7 Renk” yöresel etkinlikleri ile Türkiye’nin çeşitli illerini yöreleriyle birlikte Bayrampaşa’ya taşıdı.

Bosna Hersek, Rumeli gibi ülkelerin de katıldığı etkinlikte Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Rize standına uğrayarak tulum eşliğinde horon tepti.

Bayrampaşa Belediyesi, “7 iklim 7 renk” yöresel etkinlikleri ile Türkiye’nin bütün illerini Bayrampaşa Şehir Parkı’nda bir araya getirdi. Etkinlik kapsamında hazırlanan stantlarda Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen 40 derneğin kendi yerel kültürlerini görsel olarak tanıtacakları bir meydan oluşturuldu. Birbirinden farklı ürünlerin sergilendiği stantlarda; Isparta’nın halı tezgahı, Trabzon’un değirmeni, doğu bölgesi ve göçmen derneklerinin yöresel kıyafetleri gibi otantik ve kültürel birçok lezzetler tanıtıldı.

Stantları gezen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “7 iklim 7 renk” projesi hakkında bilgi verdi. Projeyi geçen sene başlattıklarını ifade eden Başkan Aydıner, “Geçen sene proje kapsamında bütün Türkiye’yi bir araya getirmiştik. Bu yılda daha kapsamlı bir şekilde Doğu ile Batıyı, Güney ile Kuzeyi, Bosna Hersek ile Laz’ı bir araya getirdik. Bunun sonucunda da çeşitli mesajlar verdik” dedi.

40’a yakın stantların şehir parkı içerisinde yer aldığını söyleyen Başkan Aydıner, 7 iklim 7 renk etkinlikleri kapsamında, Van, Rize, Hakkari, Ordu, Makedonya gibi şehirlerin ve ülkelerin Bayrampaşa’da bir araya geldiğini söyledi.

Aydıner, “Dostluğu, kardeşliği Bayrampaşa’dan Türkiye’ye göndermek için bunu yapıyoruz. Birbirlerini tanımayan insanlar bu etkinlik kapsamında bir araya geldi ve birbirlerini dostlukları pekiştirip birbirlerinin yöresel ürünlerini tanıdılar” ifadelerini kullandı.

Etikliğe katılan ve yöresel yemekleri tadan Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, “Bayrampaşa da her yöre her bölge kendine has. Gerek yöresini gerek kıyafetini, yemeklerini sergiliyorlar. Ben bundan dolayı çok memnun oldum” diye konuştu.

YÖRESEL TATLARI İKRAM EDİLDİ
Şehirlerin ve ülkelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, yöresel tatlar da kıyasıya yarıştı. Birbirinden lezzetli ürünlerin ve tatların sergilendiği stantlarda görevliler, şehirlerinin ve ülkelerinin lezzetlerini tanıtmak için yiyecek ve içeceklerini ücretsiz vatandaşlara ikram etti.

Bosna- Hersek standında ziyaretçilere Boşnak böreği ve mantısı ikram eden Aysel İğbar, ”Bu etkinlikte bütün illere ilgi çok fazla. Burası 7 iklim 7 renk kapsamından kurulan stantlar var. Bu yüzden ismi gibi 7 bölgenin çeşitli illeri burada bir araya geldi. Bizde kendi yöremize ait tatları tanıtıyoruz. O tatlar arasında Boşnak böreği, mantısı, kuru et, yaban mersini içeceği gibi yöresel tatlarımızı tanıtıyoruz” dedi.

İstanbul’da Isparta’nın yöresel ürünlerini tanıtmak için stant açtığını dile getiren Davut Kılıç, gece yarılarına kadar çok yoğun bir ilginin olduğunu söyledi.

Isparta’nın yöresel içeceği olan gül şerbetini İstanbullulara unutturmamak için stantta tanıttıklarını söyleyen Kılıç, “Kolanın hayatımıza gelmesiyle unutulmaya yüz tutmuş bir içeceğimiz olan gül şerbetini tanıtmak istedik. Bunu tekrar halkımıza hatırlatmak, tadını tattırmak ve benimsetmek amacıyla getirdik. Şerbetimizin yanı sıra aynı zamanda stantta kozalak sepetleri, gül reçeli, el dokuma halıları, kekik çayı gibi ürünleri de tanıtıyoruz” diye konuştu.

Pirlepeliler Kültür Dayanışma Derneği (PIRLEPE) Başkanı Aytaç Tosun, yöresel ürünlerinin lezzetlerini yanı sıra bilek güreşi şampiyonlarını da bu etkinlik kapsamında aralarında bulundurduklarını söyledi.

Standın önünde bilek güreşi yapan Avrupa 100 Kiloda 2013 mastır eErkek 3’üncüsü Ali Patlar da, Türkiye’de bilek güreşinin tanıtımında PIRLEPE’nin çok yardımcı olduğunu ifade etti.

Amaçlarının Türk gençlerine bu sporu sevdirmek olduğunu belirten Patlar, gençlerin kötü alışkanlıklarından kurtulması ve bir şeylere becerisinin olması için bu stantta bilek güreşi sporunu yaptıklarını dile getirdi.

Siirt’in yöresel tatlarını tanıtan Muzaffer Ayyıldız ise “Doğu’nun çeşitli ürünlerini tanıtıyoruz. Siirt’in de balını, çayını, sabununu, battaniyesini Bayrampaşa’da tanıtıyoruz. Bundan dolayı çok mutluyuz” dedi.

Başkan Atila Aydıner, katılım gösteren stantları gezerek yetkililerden bilgiler aldı. Rize standına uğradığı sırada stant görevlilerinin horon teptiğini gören Aydıner, görevlilere katılarak horon tepti. Tulum eşliğinde horon tepen Aydıner, daha sonra etkinlik alanından ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile