Bayrampaşalı Çocuklar Suriyeli Yaşıtlarını Eğlendirdi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen “Halep’ten Çanakkale’ye Çocuk Kardeşliği Buluşması” etkinliğine katılan Bayrampaşalı çocuklar Suriyeli yaşıtlarına unutulmaz bir gösteri sundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Suriyeli çocuklar ve aileleri için anlamlı bir gösteri hazırlandı. Bayrampaşa Belediyesi, Suriye Forum Fener Derneği ve Hacı İlbey İlkokulu Türk ve Suriyeli çocukları kaynaştırma amaçlı düzenlenen “Halep’ten Çanakkale’ye Çocuk Kardeşliği Buluşması 23 Nisan Bayramı” çocuklara unutulmaz bir gün yaşattı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’ndeki yapılan etkinliğe çok sayıda Suriyeli aile de katıldı.

Farkındalık ve duyarlılık yaratarak toplumdaki ön yargıların yıkılmasının amaçlandığı etkinlikte Suriyeli çocuklar doyasıya eğlendi. Programın açılış konuşmaları Türkçeden Arapçaya ve Arapçadan Türkçeye tercüme edildi.

“ONLARIN SIKINTISI BİZİM SIKINTIMIZ”

“Halep’ten Çanakkale’ye Çocuk Kardeşliği Buluşması 23 Nisan Bayramı” programına katılan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydınder basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 23 Nisan’ın güzelliğini Suriyeli çocuklara yaşattıklarını söyledi.

Programa 700’e yakın Suriyeli çocuğun katıldığını ifade eden Başkan Aydıner, “Bugün burada 700’e yakın Suriyeli yavrumuz var. Bunların maddi manevi tüm ihtiyaçları hem bize ait hem okulumuza ve derneğimize ait. Biz ensar olarak muhacirleri kucaklıyoruz. Çünkü tarihte Suriyeli hemşehrilerimiz, Müslüman kardeşlerimiz Çanakkale’de şehit oldular. Bizim ecdadımızla beraber savaştılar. Bugün burada bizde aynı şekilde onları ağırlıyoruz. Kaderin bir cilvesi olarak vatanlarını terk etmek zorunda kalmış olan Suriyeli ailelere ve yavrularımıza biz inşallah bakmaya ve onlarla olmaya devam edeceğiz. Onların acısı bizim acımız. Onların sıkıntısı bizim sıkıntımız. İnşallah bir an önce Suriye’de savaş dursun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile