Bbp 12 Eylül 1980 Darbesi Sonrasında Hapse Atılan 20'ye Yakın Ülkücünün Serbest Bırakılmasını İstiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) heyeti 12 Eylül 1980 darbesi sonrasında yargılanan ve

hapse mahkum edilen 20'ye yakın ülkücünün serbest bırakılması isteği ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ile makamında görüştü.
BBP heyeti genel başkan yardımcısı Remzi Çayır başkanlığında TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile makamında, 12 Eylül darbesi sonrasında 20'ye yakın ülkücünün yanlış yargılama sonrasında hapse mahkum edildiklerini savunarak bu yanlışın düzeltilmesini talep ettiler.
Konu ile ilgili bir basın açıklaması yapan BBP Düzce İl Başkanı Aydoğan Özkan, "12 Eylül darbesinin müteakip yargılama sonucunda hiçbir devrimci içeride bulunmazken halen bazı ülkücülerin içeride bulunması adaletsizliktir. Bu yanlışlığın giderilmesi şarttır. 1980 döneminde sol görüşlüler, 146. maddeden yargılandıkları için üç ayrı suçtan tek bir ceza, 312 ve 313. maddelerden yargılanan ülkücüler ise 3 ayrı suç nedeniyle 3 ayrı ceza almıştır. Bu durum adaletsizlik oluşturmaktadır. Sırf bu nedenle, salıverilen bazı ülkücüler, Mehmet Moğultay ve Seyfi Oktay'ın karara itirazı nedeniyle yeniden içeri girmişlerdir" dedi.
"Özgürlüğüne kavuşamayan ülkücülerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi için Adalet Komisyonu'nun yanı sıra tüm siyasi partiler üzerine düşeni yapmalıdır" diyen Özkan, konunun siyasi bir mesele olmadığını, adaletin bir gereği olduğunu savundu.
12 Eylül hukukunun devrimcilere farklı, ülkücülere farklı uygulandığını ve bunun sonucunda ülkücülerin mağdur edildiğini kaydeden Özkan, bu durumun hukuk için utanç verici olduğunun ve bir an evvel düzeltilmesi gerektiğinin altını çizdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile