Bbp'den 'birleşme' Tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, BBP'nin hiçbir siyasi parti ile 'birleşme çabası' içinde olmadığını söyledi.

Çayır, Kahramanmaraş’ta düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Çayır, BBP’nin herhangi bir partiye katılma eğiliminin bulunmadığını vurguladı. Başbakan Erdoğan’ın HAS Parti’nin ardından kendileriyle de görüşebileceği iddialarını yorumlayan Çayır, “Ortalıkta böyle dedikodular var. Bizim gündemimizde böyle bir birleşme söz konusu değil, olmaz da. Ne bugün ne yarın, BBP herhangi bir kurumsal yapıyla şu ya da bu şekilde bütünleşecek değil. İnanmadığımız bir yapıyla neden bütünleşelim?" dedi.

"BEN HAS PARTİ'NİN PARTİ OLMADIĞINI DÜŞÜNENLERDENİM" "Ben Halkın Sesi Partisi’nin parti olmadığını düşünenlerdendim" ifadesini kullanan Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Farklı bir görüşte, ağırlıklı Saadet Partisi’nden kopmalardan oluşan omuriliği olmayan bir oluşumdu. Böyle bir organizasyon vardı ancak dağılmak üzere olan bir partiydi. Numan Kurtulmuş’un toplumda ve kamuoyunda bir resmi vardı ancak bu resim iktidar çıkarmazdı. Gayri resmi olarak aldığım duyumlara göre HAS Parti’nin AK Partiyle birleşeceği söylentileri var. Bu konuda bizlerin de birleşmeye katılacağı yönünde haberler çıkıyor. Bizim asla böyle bir düşüncemiz yok.” "İÇ KURULTAYLA ZENGİN BİR YÖNETİM YAPISI OLUŞTURACAĞIZ" BBP’nin zor şartlarda da olsa siyasi faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Remzi Çayır, bundan sonra yerel ve genel seçimlere kısıtlı imkanlara rağmen en iyi şekilde hazırlanacaklarını dile getirdi. Kahramanmaraş teşkilatında yeni bir yapılanmayla bu hazırlıkların süreceğini vurgulayan Çayır, “Ben Kahramanmaraş’ta seçim çalışması yaptım ve sonra gidip kendi işlerime baktım, paramı kazandım. Çünkü seçimde bizim sponsorumuz yoktu. Devletin sponsoru olduğu isimler gittiler ve mutlu mutlu vekil oldular. Biz kendi gerçeğimizle baş başa kaldık ve kendimize yeniden rızık kapısı aradık. Ramazan ayında büyük bir iftar yemeğine hazırlanıyoruz. Kahramanmaraş’ta arkadaşlarımızla birlikte bir iç kurultay yapacağız. İç kurultaydan sonrada zengin bir yönetim yapısı oluşturacağız. Bu düşünceleri de Ramazan ayında bitirmeye çalışacağız. Yapacağımız bu çalışmalarla genel ve yerel seçimlere de hazırlık yapmış olacağız" ifadelerini kullandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile