Bbp‘den "İdama Evet" İmza Kampanyası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, ceza kanunlarının mevcudiyetinin kamu vicdanını rahatlatmak olduğunu belirterek, "Sosyal infial oluşturan suçlara karşı emniyet duygusunun temini adına, caydırıcılığı arttırmak için idam cezası geri gelmeli ve tavizsiz uygulanmalıdır" dedi.

İl yönetimi ve partililerle birlikte il binası önünde basın açıklaması yapan il Başkanı Kaya, idam cezasının belirli ağır suçlara verilen özel bir ceza olduğunu söyledi.

İdam cezasının geri getirilmesi için imza kampanyası başlattıklarını dile getiren Kaya, "Sadece sosyal hayatta ve vicdanlarda infial oluşturan suçları işlemeye niyetleri olanları en etkili şekilde caydırmak için değil, insanların vicdanındaki adaleti ve adalete olan güveni sağlamak amacıyla idam geri gelmelidir" diye konuştu.

Her yıl binlerce çocuğun kaybolduğunu, tecavüze ve istismara uğradığını savunan Kaya, "Bu yavrularımız organ mafyalarının ve sapıkların kurbanı olup canlarına kıyılıyor. Binlerce ana baba yüreğine evlat acısı çöküyor, binlerce ocağa ateş düşüyor. Ahlaki terör zirve yapıyor. Sokak ortasında aleni cinayetler işleniyor. Suç oranları hızla artıyor ve cezaevleri doluluk rekorları kırıyor" şeklinde konuştu.

12 Haziran 2011 Genel Seçimi ile birlikte idam cezasının geri getirilmesi ile alakalı taleplerinin halkoyuna sunulmasını teklif ettiklerini anlatan Kaya, "BBP olarak; 29 Mart 2011 itibari ile referandum yoluyla, gerekli hukuki düzenlemelerin yapılıp Türk ceza sisteminde idamın geri getirilmesi için imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm İl ilçe ve belde teşkilatlarımız kampanya neticesi toplamış oldukları imzaları 5 Nisan 2011 Salı gününe kadar BBP Genel Merkezi‘ne yollayacaklar" ifadelerini

kullandı.

Yapılan basın açıklamasının ardından partililer imza atarak kampanyayı başlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile