BBP'den Türk Devletleri Teskilatina Çagri

BBP'den Türk Devletleri Teskilatina Çagri

BBP Genel Baskan Yarimcisi Ugur Bulut, Türk Devletleri Teskilati’ni Kazakistan’da ki olaylara karsi tavir almaya davet etti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskan Yardimcisi Ugur Bulut, Kazakistan’da yasanan olaylarla ilgili yaptigi degerlendirmede “Yaklasik 1 asir demir perde ülkesi SSCB’nin boyundurugunda yasadiktan sonra, 30 yil önce bagimsizligini ilan eden dost ve kardes ülke Kazakistan’da gelisen son olaylar Türkiye ve dünya gündeminde büyük infial uyandirdi. Dogal kaynaklari bakimindan dünyanin en zengin ülkelerinden biri olan Kazakistan’da bir türlü adil gelir dagiliminin temin edilememesi, dogal kaynak gelirlerinin halkin geneline ulasmamasi, kaynaklarin basta Çin olmak üzere baska devletlerce islenmesi halki tepki vermeye zorlamistir. Kazakistan Yönetimi kalici ve etkin çözümler üretmek yerine günlük önlemlerle konuyu geçistirmeye çalismis ancak basarili olamamis; devletin kontrol zafiyetine provokasyon ve dis müdahale gibi etkenler de eklenince, yer yer iç çatisma ve ölümle sonuçlanan vahim durumlar ortaya çikmaya baslamistir. Hakli tepkilerini önü alinamaz boyutlara tasiyan Kazakistan halki itidalle hareket etmeli ve bagimsizligini tehlikeye düsürecek, kardes kavgasina yol açacak bir ortama asla izin vermemelidir. Sebebi ne olursa olsun gelinen noktada Kazakistan Cumhurbaskani Kasim Cömert Tokayev, ülkenin iç meselesini çözmek üzere ‘Kollektif Güvenlik Teskilati’ni’ yani diger bir deyimle Rus ordusuna davetiye çikarmistir. Türkistan cografyasindaki emperyalist emellerinden hiç bir zaman vazgeçmeyen Rusya’nin Kazakistan’a girmesi ile ülkenin bagimsizligini tekrar kaybetmesi tehlikesi ile karsi karsiyayiz.Bu konuda Türk Devletleri Teskilati derhal devreye girmeli, arabulucu rol üstlenmeli, Aksakallilar Teskilati aktif görev almali, Türk Birligi’nin önündeki bu tehlike acilen bertaraf edilmelidir. Sorun ülkenin kendi dinamikleri içerisinde dost girisimlerle çözülmeli, halkin hakli talepleri dikkate alinmali, eski Rus mantalitesi terk edilmeli, insani ve Islami bir çerçevede, Türk töresine uygun bir davranis modeli gelistirilmelidir. Aksi taktirde dislerinde hala Türk kani olan emperyalist Rusya agzini açmis beklemektedir” dedi.

Çin ve Rusya yeni bir operasyona hazirlaniyor

Bulut, Çin ve Rusya’nin yeni bir operasyon hazirliginda oldugunu belirtip, “Müdahale çagrisina; Kirim’in ilhakinin taninmasi, Rusça’nin yeniden ikinci resmi dil ilan edilmesi, Rusya’ya askeri üsler verilmesi, Rus azinliklara özerklik sartlarini ekleyen Ruslarin, bu gelismelerin arka planini hazirladiklari açikça görülmektedir. Çin ve Rusya, bu ülkede yeni bir operasyona baslamaktadir. Türkistan cografyasinin Ortadogu’da yasandigi gibi bir iç karisikliga ve kardes kavgasina düsmemesi, küresel güçlerin kirli emellerine alet edilmemesi için gereken diplomatik tedbirlerin acilen alinmasi ve Türk Devletleri Teskilatinin tarihi sorumluluk üstlenmesini bekliyoruz. Olaylarin Türkistan cografyasina yayilmamasi için Kazakistan’daki karisikliga acilen dur denilmelidir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile