Bbp‘den Yeni Anayasa Tartışmalarına Tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yeni anayasa tartışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Ancak anayasayı değiştireceğiz diye Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘ni parçalamak isteyenlere fırsat vermek; onların ekmeğine yağ sürecek, hainlerin isteğine çanak tutacak yollara fırsat vermek vatan hainliğinden başka bir şey değildir" dedi..

12 Haziran genel seçimlerinin ardından Türkiye gündemine oturacak olan en büyük tartışmanın yeni anayasa tartışmaları olacağını ve bu tartışmaların alt yapısının şimdiden hazırlandığını kaydeden Şenliler, "Kurbağa haşlaması misali bazı konular yavaş yavaş ısındırılarak alıştırılmaya çalışılıyor. Halkımız bu dönemde çok dikkatli olmalıdır" diye konuştu.

Her kurum ve kuruluşun belli bir görevi olduğunu ve herkesin kendi maksadını aşan beyan ve ifadelerden kaçınması gerektiğini ifade eden Şenliler, TÜSİAD‘ın da yeni anayasa taslağına tepki gösterdi. Şenliler, bireysel özgürlüklerin ülkenin bütünlüğünün önüne geçmemesi gerektiğini ve eğer vatan giderse hiçbir özgürlükten bahsedilemeyeceğini hatırlattı. Bugünkü anayasa değişikliğinin geçmişteki oyunların devamı olduğunu savunan Şenliler, "Türk milletinin 20. yüzyılın başında verdiği Milli İstiklal harbi ve

bu millete vurulmak istenen esaret zincirinin parçalanması elbette emperyalizmin oyununu bozmuştur. Bugün de bu oyunu, ülkeyi bölmek için yeni anayasa şeklinde gerçekleştirmektedirler. Tuzak kurulmaya başlandı. Ya bilgili ve uyanık olup ulus devletimize sahip çıkacağız, ya da devletimizin parçalanmasına göz yumacağız. Anayasamızın ikinci ve üçüncü maddelerinde yer alan hükümlerin kaldırılmasını isteyenler Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘nin demokratik ve laik bir hukuk devleti olmasından neden rahatsızlık

duyuyorlar? Ankara‘nın başkent, dilimizin Türkçe, ulusal marşımızın İstiklal Marşı ve bayrağımız ay yıldızından gurur duymuyor musunuz? Bunlardan gurur duymayanlar, herhalde 9 Eylül‘de İzmir‘den denize dökülenlerin geriye kalanları olsa gerekir" şeklinde konuştu.

Şenliler, anayasanın tümden değiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Sorunlarımızın varlığını sadece anayasaya bağlamak 1909 öncesindeki, 2. Meşrutiyet dönemindeki anlayışa benzemektedir. 2. Meşrutiyetin ilanını her şeyin ilacı ve çaresi gören ve sayan aydınlarımız 10 yıl içinde cihan devleti olan Osmanlı‘nın yıkılışını acı acı seyretmişlerdi. Bugün de, ülke sorunlarının temel çözümünü sadece ve sadece yeni anayasada görmek tarihin tekerrüründen ibarettir. Bu anlayış ve at gözlüğü ile bakış ülkemizi yanlış

yerlere götürecektir" şeklinde uyarılarda bulundu.

Yeni anayasanın ülkeyi bölmeyecek şekilde yeniden yapılmasının gerekli olduğunu da vurgulayan Şenliler, "12 Eylül Anayasasının değiştirilmesi ülkede hemen hemen bütün toplum kesimlerinin ortak ve temel isteğidir. Ancak anayasayı değiştireceğiz diye Türkiye Cumhuriyeti Devleti‘ni parçalamak isteyenlere fırsat vermek; onların ekmeğine yağ sürecek, hainlerin isteğine çanak tutacak yollara fırsat vermek vatan hainliğinden başka bir şey değildir" dedi.

Şenliler, bunun yanında BBP‘nin yeni bir anayasa yapılması gerektiğini savunduğunu fakat bunun ülkenin kendi hedefleri doğrultusunda yapılması gerektiğini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile