BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Afganistan'a Sirtimizi Dönemeyiz'

BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Afganistan'a Sirtimizi Dönemeyiz'

Büyük Birlik Patisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Türkiye’nin Afganistan’da binlerce yillik tarihi ve kültürel geçmisi, soydas ve din kardesleri oldugunu, Afganistan yönetimiyle görüsmesinin mecbur oldugunu belirterek, Afganistan’a sirt dönülemeyecegini söyledi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, partisinin Konya Il Teskilatinin Genisletilmis Il Divan Toplantisina katilmak üzere Konya’ya geldi. Genisletilmis Il Divan Toplantisi öncesinde basin mensuplari ile biraraya gelen Mustafa Destici, ülke gündemini degerlendirdi. Destici ülkede yasanan sel felaketlerine iliskin olarak, “Bizim orada gördügümüz su ve belki de sorulmasi gereken, cevabi aranmasi gereken sorular sunlar: Birincisi; elbette bu bir dogal afettir. Fakat biz isin insani boyutuna, yönetim boyutuna bakiyoruz. Bu selin bu kadar zarar vermesinin sebebi nedir? Ikincisi; burada mesuliyet kime aittir? Üçüncüsü; ne yapmaliyiz ve en azindan bundan sonra ne yapmamaliyiz? Biz isin basinda dedik ki, önce yaralarimizi saralim, hasar tespitleri yapilsin ve daha sonra da elestirisi olanlar, önerisi olanlar bunu getirsinler. Biz su anda BBP olarak basindan itibaren bölgede bütün bu çalismalarimizi yürütüyoruz. Insallah bütün bu süreç tamamlanip, kayiplarimiz bulunup, yaralar sarilip, hasar tespitleri yapilip, her yer temiz hale getirilip, vatandaslarimiz normal hayatina döndügünde tekrar benim baskanligimdaki bir heyetle Bozkurt’a, Ayancik’a gidecegiz. Bu kadar hasar olmasinin, yüzlerce dükkanin bir anda selin altinda kalmasinin, 81 can kaybi, bulunamayan 35 kisi, çarpik yapilasma, su yataklarina yapilasma, bu anlamda ne varsa hazirliklarimizi yapiyoruz. Yaralar sarildiktan sonra BBP olarak gidip yerinde hem tespitlerimizi, hem eksikleri, hem de yapilmasi gerekenleri vatandaslarimizla, kamuoyuyla açik ve net bir sekilde paylasacagiz. Bundan sonrasi ile ilgili önerileri de net bir sekilde ortaya koyacagiz. Bazilarinin yaptigi gibi tam selin, yanginin ortasinda devleti zaafa düsürecek ve siyasi rant elde edecek açiklamalari dogru bulmadik, bundan sonra da bulmuyoruz. Bizim niyetimiz üzüm yemek. Bizim niyetimiz bagciyi dövmek degil. Çünkü biz vatandasa hizmeti, ülkeye hizmeti, devlete hizmeti önceledik. Bundan sonra da önceligimiz devlet, ülke, millet ve vatandas olacak” dedi.



“Elbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Afganistan yönetimiyle görüsecek”

Destici, ABD’nin kasitli olarak Afganistan’dan çekildigini kaydederek, “Bu bir anlasarak çekilmedir, bilerek Afganistan’i Taliban’a birakmadir. Türkiye bunu biliyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin son yillarda özellikle dis politikada attigi adimlar bu anlamda çok basarili oldu. Bütün bu dis politikayi milli politika olarak görüyoruz ve hep devletin, devleti yönetenlerin yaninda duruyoruz. Yanlis gördügümüzde de bu yanlisin karsisindayiz diye net bir sekilde dile getiririz. Taliban’in geçmisteki uygulamalarina bakarak özellikle Türkiye’de iç kamuoyu olusturarak, birtakim laiklik, kadin haklari, bütün buna benzer seyleri gündeme getirerek, bazi görüntüleri servis ederek Türkiye’nin Afganistan’la iliskisini tamamen kesmesini teklif ediyorlar. Türkiye’nin Afganistan’a sirtini dönmesini söylemek bence zir cahillikten kaynaklaniyordur ya da emperyalistlerin buradaki sözcülügünü yapiyorsunuzdur. Elbette Türkiye Cumhuriyeti Devleti de Afganistan yönetimiyle görüsecek. Taliban’dan ziyade Afganistan’i kim yönetiyorsa bizim onunla görüsmeye mecburiyetimiz var. Bizim binlerce yillik bir tarihimiz var Afganistan’da. Kültürel olarak görüsmeye mecburiyetimiz var. Bizim orada milyonlarca soydasimiz var, onun için görüsmeye mecburiyetimiz var. Bizim orada milyonlarca din kardesimiz var, hangi mezhebi anlayisa mensup olursa olsun. Onlar için görüsmeye mecburiyetimiz var. Biz Afganistan’a sirtimizi dönemeyiz. Biz Afganistan’dan askeri varligimizi, büyükelçiligimizi, konsolosluklarimizi yani Türkiye Cumhuriyeti Devleti varligini sonuna kadar tutma konusunda zorlamaliyiz” seklinde konustu.

Ülkedeki göçmen konusunun istismara yol açildigina da deginen Destici, “Her meseleyi istismar etmeye çalisanlar oldugu gibi bu meseleyi de istismar etmeye çalisanlar var. Bu meselenin üzerinden siyasi rant devsirmeye çalisanlar var. Kiskirtarak, provokatif sözler söyleyerek provokasyonlarin önünü açanlar var. Insani, ahlaki, vicdani, Islami olarak düsündügümüzde bir toplulugun içerisinden birisi suç isledi diye bütün bir toplulugun üzerine milleti kiskirtmak vicdansizliktir, ahlaksizliktir, insanlik düsmanligidir, daha da ötesi millet, memleket ve devlet düsmanligidir” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile