Destici, Anadolu Aslanlari Isadamlari Dernegi (ASKON) Genel Baskani Orhan Aydin ve yönetim kurulu üyelerini makaminda kabul etti.
Kabulde konusan Destici, ülke kalkinmasinda sanayilesmenin büyük önem tasidigini belirterek, "Türkiye'nin komple bir sanayi hamlesine ihtiyaci var. Çünkü, bizim ekonomideki çaremiz sanayilesme ve üretimdir. Güçlü sanayi hamleleri yapmak zorundayiz." degerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin sanayide dönem dönem önemli hamleler yaptigini belirten Destici, "Ama maalesef bazi dönemlerde bu gerçeklesemedi. Pandemiyle birlikte aslinda sanayi ve üretim Türkiye'nin lokomotifi de oldu. Çünkü, hizmet sektörü kapandi, çogu yer çalisamadi ama üretim yerleri, sanayi sirketleri, fabrikalar üretime devam etti. Üretimde azalma yok, tam tersine yükselme var." diye konustu.
Destici, Türkiye'nin büyüyen bir ülke oldugunu, istihdam artirici tedbirleri önde tutmasi ve üretimi desteklemesi gerektigini belirterek, sunlari kaydetti:
"Savunma sanayinde yakalanan basariyi, diger alanlara da güçlü bir sekilde yansitmamiz gerekiyor. Özellikle katma degeri yüksek olan teknolojik üretime agirlik vermek gerekiyor. Bunu yaparken hayvanciligi, tarimi, KOBI'leri de ihmal etmeyecegiz. Biz, her seyi kendimiz üreten ve fazla üretip yurt disina daha fazla ihraç eden bir ülke konumuna gelmeliyiz, gelebiliriz. Türkiye'nin bu potansiyeli vardir. Türkiye hem nüfusu itibariyla buna yeterli hem de yetisen kadrolariyla da bunu yapabilecek güçtedir."
BBP Lideri Destici, ASKON ve benzeri kuruluslarin da buna öncülük ettigini, birlik suuru olusturduklarini ifade etti.
Bazi illerde göçün tersine çevrilebilmesi için yapilanlarin çok önemli olduguna isaret eden Destici, parti olarak kendilerinin de bu alanda çalismalar gerçeklestirdiklerini söyledi.
Genel Baskan Destici, sözlerini söyle sürdürdü:
"Türkiye'de temel problem planlama. Her yerde planlama ile ilgili zafiyetimiz var, yavas yavas bu giderilmeye baslandi. Zamaninda planlamalar düzgün sekilde yapilamadigindan maalesef sehirlerimiz karmakarisik hale geldi. Tarima uygun ama tarim arazisinin üzerine sanayi tesisi kurulmus, tarima uygun olmayan yerlerde ise zorla tarim yapilmaya çalisiliyor. Kültür sehirlerinin tarihi öne çikarilmamis, baska isler yapilmaya çalisilmis. Bu nedenle her seyin basi planlama. Insallah, daha iyi olacak. Türkiye, bu alanda güçlü adimlar atiyor. Büyük Birlik Partisi olarak, devletin bekasini, ülkenin bütünlügünü, milletin istikbalini ve istiklalini, demokrasiyi önceleyerek, özellikle milli meselelerimiz basta olmak üzere dogru gördügümüz her konuda destek veriyoruz ve devam edecek. Ama bir eksiklik gördügümüzde de onu da hatirlatacagiz."
ASKON Genel Baskani Orhan Aydin da dernek olarak Türkiye'nin tüm bölgelerinde faaliyet yürüttüklerini belirterek, yaklasik 500 bin kisiye istihdam sagladiklarini söyledi.
Anadolu'da, sanayide kümelenme modelini yayginlastirmak için çalisma baslattiklarini anlatan Aydin, ilk uygulamanin Tokat'ta yapildigini aktardi. Orhan Aydin, "En çok göç veren illerin hangileri oldugunu belirledik. Bu kapsamda 10 il çikardik. ASKON olarak, hem Istanbul gibi büyüksehirlerde tersine göçün saglanmasi hem de belirlenen sehirlerde bir sanayi kültürünün olusturulmasini istiyoruz. Istanbul ve Kocaeli gibi yerler, yeteri kadar doymustur." diye konustu.
BBP Genel Baskani Destici Açiklamasi 'Türkiye'nin Komple Bir Sanayi Hamlesine Ihtiyaci Var'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, ülke kalkinmasinda sanayinin büyük önem tasidigini belirterek, "Türkiye'nin komple bir sanayi hamlesine ihtiyaci var. Çünkü, bizim ekonomideki çaremiz, sanayilesme ve üretimdir. Güçlü sanayi hamleleri yapmak zorundayiz." dedi.