BBP Genel Baskani Destici'den Malazgirt Zaferi Mesaji

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yil dönümü nedeniyle yayimladigi mesajinda, “Malazgirt Zaferi’yle, bugünkü bilimsel arastirmalarda, o tarihin yüzyillar öncesinden itibaren Türklere ait izlerin bulundugu Anadolu topraklari, Yüce Allah’in izni ve inayetiyle, siyasi olarak da Türklerin hakimiyetine girdi ve bize vatan oldu” dedi.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, Malazgirt Meydan Muharebesi’nin yil dönümü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Muharebe tarihinin Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan birisi oldugunu belirten Genel Baskan Destici, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“26 Agustos 1071 günü, tüm dünyada, Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri olarak kabul edilir. O gün, kazandigimiz Malazgirt Zaferi’yle, bugünkü bilimsel arastirmalarda, o tarihin yüzyillar öncesinden itibaren Türklere ait izlerin bulundugu Anadolu topraklari, Yüce Allah’in izni ve inayetiyle, siyasi olarak da Türklerin hakimiyetine girdi ve bize vatan oldu. Malazgirt’ten bugüne sayisiz imha ve isgal girisimiyle karsilastik. Zor günlerimiz oldu ama yine Rabbimizin yardimiyla hep kazandik, hep var olduk. Ülkemize ve milletimize yönelik saldirilar, bazen isgal kuvvetlerinin ordulariyla, bazen terör eylemleriyle, bazen darbe ve darbe girisimleriyle, bazen ekonomik, askeri, siyasi, itikadi baskilarla, bazen de milletimizin birligini ve bütünlügünü hedef alan dezenformasyonlarla gerçeklesti, gerçeklesmeye devam ediyor. Bundan sonra da hiç süphesiz benzer emellerle ve girisimlerle karsilasacagiz ama bu topraklarda var olmaya, hür ve bagimsiz olarak yasamaya devam edecegiz. Cenab-i Hakkin yardimi, milletimizin duasi ve destegiyle, elhamdülillah, tümünü bertaraf edebilecek güce de iradeye de sahibiz. Milletimizin, ordumuzun terhis edildigi, silahlarinin elinden alindigi günlerde, yedi düvele karsi bile yenilmedigini dost ve düsman herkese yeniden hatirlatarak; Anadolu’yu bize vatan yapan, 26 Agustos 1071 Malazgirt’ten; 22 Agustos-13 Eylül 1921’de gerçeklesen Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi’ne ve yine 26 Agustos 1922’de baslayip, 30 Agustos Zaferi’yle sonuçlanan Büyük Taaruz’a; bu zaferleri bize yasatan Yüce Allah’a hamd ediyor, basta Sultan Alp Arslan, Gazi Mustafa Kemal Pasa ve onlarin silah arkadaslari olmak üzere; sehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle, minnetle ve saygiyla aniyorum. Kahraman milletimizin ve Türk Silahli Kuvvetleri’mizin Malazgirt Zaferi’nin 950. yilini, Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yilini ve Büyük Taarruz’un baslangicinin 99. yilini kutluyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile