BBP Genel Baskani Destici'den Malazgirt Zaferi'nin Yil Dönümü Mesaji Açiklamasi

'Malazgirt'ten bugüne sayisiz imha ve isgal girisimiyle karsilastik. Zor günlerimiz oldu ama yine Rabb'imizin yardimiyla hep kazandik, hep var olduk'

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, "Malazgirt'ten bugüne sayisiz imha ve isgal girisimiyle karsilastik. Zor günlerimiz oldu ama yine Rabb'imizin yardimiyla hep kazandik, hep var olduk." ifadesini kullandi.

Destici, Malazgirt Zaferi'nin yil dönümü dolayisiyla yaptigi yazili açiklamada, 26 Agustos 1071 gününün tüm dünyada Türk tarihinin en önemli dönüm noktalarindan biri olarak kabul edildigini belirtti.

Malazgirt Zaferi ile Anadolu topraklarinin Türklerin hakimiyetine girdigini animsatan Destici, "Malazgirt'ten bugüne sayisiz imha ve isgal girisimiyle karsilastik. Zor günlerimiz oldu ama yine Rabb'imizin yardimiyla hep kazandik, hep var olduk." ifadesini kullandi.

Destici, Türkiye'ye yönelik saldirilarin bazen isgal kuvvetlerinin ordulariyla, bazen terör eylemleriyle, bazen darbe ve darbe girisimleriyle, bazen ekonomik, askeri, siyasi, itikadi baskilarla, bazen de milletin birligini ve bütünlügünü hedef alan dezenformasyonlarla gerçeklestigini ve gerçeklesmeye devam ettigini kaydetti.

BBP Genel Baskani Destici, "Bundan sonra da hiç süphesiz benzer emellerle ve girisimlerle karsilasacagiz ama bu topraklarda var olmaya, hür ve bagimsiz olarak yasamaya devam edecegiz." degerlendirmesini yapti.

Malazgirt Savasi öncesinde yasandigi rivayet edilen bir diyalogu aktaran Destici, söyle devam etti:

"Sultan Alparslan, Malazgirt Ovasi'na yaklasirken, kesfe gönderilen askerlerden biri 200 bin kisilik Bizans ordusunun yaklastigi haberini getirir. 40 bin kisiye komuta eden Sultan Alparslan'in cevabi olabildigince kararli ve nettir, 'Biz de onlara yaklasiyoruz.' Bu tarihi cümleyi hiç unutmayacagiz. Milletimize ve vatanimiza kast edenlerin de hiç unutmamalarini onlara hatirlatiyorum. Milletimizin, ordumuzun terhis edildigi, silahlarinin elinden alindigi günlerde yedi düvele karsi bile yenilmedigini dost ve düsman herkese yeniden hatirlatarak, Anadolu'yu bize vatan yapan 26 Agustos 1071 Malazgirt'ten 22 Agustos-13 Eylül 1921'de gerçeklesen Sakarya Meydan Muharebesi Zaferi'ne ve yine 26 Agustos 1922'de baslayip, 30 Agustos Zaferi'yle sonuçlanan Büyük Taarruz'a, bu zaferleri bize yasatan Yüce Allah'a hamdediyor basta Sultan Alparslan, Gazi Mustafa Kemal Pasa ve onlarin silah arkadaslari olmak üzere sehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle, minnetle ve saygiyla aniyorum."

Destici, Malazgirt Zaferi'nin 950'nci yilini, Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100'üncü yilini ve Büyük Taarruz'un baslangicinin 99'uncu yilini kutladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile