BBP Genel Baskani Destici, Gündemi Degerlendirdi Açiklamasi

'Döviz her gün yükseldiginde el ovusturanlar sunu unutmasinlar ki; gün gelir bunun hesabini millete sandikta verirler ve bu problemin bir parçasi olarak adlandirilirlar' 'Özellikle 1980'den sonra dolar bazli en düsük ve en yüksek asgari ücret rakamlarina baktigimizda, en düsük rakamin solun iktidarda oldugu dönemler oldugunu görüyoruz'.

BBP Genel Baskani Mustafa Destici, "Içinde bulundugumuz bu ekonomik krizi siyasi firsata çevirerek, 'acaba buradan nasil siyasi nemalaniriz?' diyerek, döviz her gün yükseldiginde el ovusturanlar sunu unutmasinlar ki; gün gelir bunun hesabini millete sandikta verirler ve bu problemin bir parçasi olarak adlandirilirlar." dedi.

Destici, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Almanya'da dün yaklasik 100 kisilik grubun, Eyüp Sultan Camisi'ne çirkin bir saldiri gerçeklestirdigini hatirlatarak, bu saldiriyi ve terörün her türlüsünü lanetledigini söyledi.

Avrupa'da son yillarda artan saldirilara dikkati çeken Destici, Alman hükümetinden, saldirinin arkasindaki tüm failleri bulmasini ve gerekli cezalarin verilmesini istedi.

Destici, siyasetçilere görevin milletçe verildigini, Meclis kürsüsünün milletin sorunlarina çözüm bulunmasi için degerlendirilmesi ve bu sorumlulukla hareket edilmesi gerektigini vurguladi.

Meclis'in sov yapma yeri olmadigini ifade eden Destici, "Özellikle dünyada oldugu gibi ülkemizde de pandemi sonrasi yasanan sikintili dönemlerde Meclis'e sov yapmak için gelinmemelidir. Bu, milleti temsil eden milletvekillerine yakisan bir hareket degil. Kimsenin derdine derman olmaz. Sadece haberlerde baslik olur, birkaç dakika televizyonlarda görülür ve daha sonra kaybolur gider. Kimi temsil ettigimiz unutmadan, siyasi üslubumuzu bozmadan gerçekçi çözümler sunmak zorundayiz." diye konustu.

-"Bunlar iktidar yüzü gördüklerinde asgari ücretlinin yüzü gülmemis"

Çözümün parçasi olmayanlarin, sorunun parçasi olmaktan öteye geçemeyecegini dile getiren Destici, "Bunun için herkesi çözüm noksaninda samimi olmaya ve samimi öneriler sunmaya davet ediyorum. Yoksa içinde bulundugumuz bu ekonomik krizi bir siyasi firsata çevirerek 'acaba buradan nasil siyasi nemalaniriz?' diyerek, döviz her gün yükseldiginde el ovusturanlar sunu unutmasinlar ki; gün gelir bunun hesabini millete sandikta verirler ve bu problemin bir parçasi olarak adlandirilirlar." degerlendirmesinde bulundu.

Dar ve sabit gelirli vatandaslarin bu süreçten olumsuz etkilendigini vurgulayan Destici, "Bütçeye baktigimiz zaman bu kesimlerle ilgili bütçe imkanlari dahilinde ciddi kaynaklarin aktarildigini görüyoruz." ifadesini kullandi.

Destici, "Özellikle 1980'den sonra dolar bazli en düsük ve en yüksek asgari ücret rakamlarina baktigimizda, en düsük rakamin solun iktidarda oldugu dönemler oldugunu görüyoruz. Devri iktidarlarinda 110 dolari isçilerimize layik görenler, bugün asgari ücret konusunda çok konusma hakkina sahip degiller. Bunlar iktidar yüzü gördüklerinde isçinin, memurun ve esnafin da yüzü gülmemis, hele asgari ücretlinin hiç gülmemis." seklinde konustu.

Kadina siddet, taciz ve çocuk istismarlarinin devam ettigini, neredeyse her gün bir olayin yasandigini ifade eden Destici, "Bir insanin hayati bu kadar ucuz olmamalidir. Bunun ne dinimizde ne kültürümüzde ne de insani degerlerde yeri yoktur. Bu nedenle BBP olarak idami istiyoruz ama her suç için degil. Sadece küçük yasta çocuklarimizi kaçirip tecavüz ettikten sonra öldüren sapiklar ve askerimizi, polisimizi sehit eden ve sivillerimizi öldüren katiller için idami istiyoruz." dedi.

- "TBMM'den de temizlenmesini istiyoruz"

HDP Istanbul Il Örgütü'nün 4. Olagan Kongresi'ndeki görüntüleri hatirlatan Destici, terör örgütü PKK'nin, Türkiye ve Türk milletine düsmanligini sergiledigi igrenç bir kongre ve propagandaya sahit olduklarini söyledi.

BBP Genel Baskani Destici, sunlari kaydetti:

"Bu alçaklik, bugüne dek sayisiz anayasa suçu islemis, durumu itibariyla anayasaya aykiri faaliyetlerin katbekat ötesine geçmis ama hala anayasanin teminati altinda varligini devam ettiren, bizce hiçbir sekilde siyasi parti niteliklerini tasimayan bir topluluk tarafindan gerçeklestirildi. 40 yildir, siyasetçisinden hukukçusuna, askerinden diplomatina, herkesten, 'terörün bütün unsurlariyla mücadele etmeliyiz' nutuklari dinlerken, herkesin gözleri önünde, televizyon kanallarinda, devlete ait salonlarda, TBMM kürsüsünde, devlete ve millete açilmis bir savasin saksakçilarini dinliyoruz. Biz artik bunlari dinlemek istemiyoruz. Bunlarin sözde siyasi partisinin kapatilmasini ve Türk siyasetinden de TBMM'den de temizlenmesini istiyoruz. Bir suçun 40 yil islenmesi, onu suç olmaktan çikarmaz. 40 yil süren ihanet, ihaneti siyaset yapmaz."

HDP'nin kasasina ocak ayinda eski parayla 77 trilyon para aktarilacagini, Anayasa Mahkemesinin Hazineden bu kadar para aktarilmasina izin vermemesi gerektigini savunan Destici, "Terör örgütünün kasasina her yil onlarca trilyon para verilmesinin neresi hakçadir? Adamlar hadsiz, pervasiz ve korkusuzca halen terör örgütünün propagandasini ve terörist basini övmeye, PKK marslarini okumaya devam ediyorlar. Bununla da yetinmiyorlar. Genel Kurulda askere, polise, devlete hakaret etmeye devam ediyorlar. O zaman Anayasa Mahkemesi hangi delili bekliyor?" diye sordu.

- "Bu parayi almayin, milletin Hazinesine birakin"

Baraji geçen partilere yapilacak Hazine yardiminin 645 milyon lirayi astigini dile getiren Destici, "Siyasi partilere çagri yapiyorum. Gelin bu parayi almayin, bu parayi milletin Hazinesine birakin. Tüm dünyada yasanan, ülkemizde de ekonominin dengelerini temellerinden sarsan ekonomik krizin, toplumun bütün kesimlerinde etkileri devam ederken, siyasi partilere yapilan Hazine yardimini kabul edemeyiz. Biz de daha önce bu parayi aldik ama aldigimiz parayi sehit ailelerine bagisladik. Ayni hassasiyeti diger partilerden de bekliyoruz." çagrisinda bulundu.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener'in, sik sik ABD yetkilileriyle görüstügünü öne süren BBP Genel Baskani Destici, söyle konustu:

"Ne konustuklarini bilmiyoruz. ABD'li yetkililerle saatlerce ne konusuyorsunuz? Nerdeyse her ay bir araya geliyorsunuz. Benim aldigim duyumlar, onlara su söyleniyor; Makro düzeydeki isleri biz hallederiz, siz mikro olanlari, ülke içindekileri çözün. Makro olanlar nedir? Mesela dövizin yükseltilmesi, ekonomik krizin derinlestirilmesi. Bu, ABD Büyükelçisi veya Avrupalilarin isleri. Mikro olan ise milleti ajite etmek, algi olusturmak. Sanki herkes aç, bitkin, bu sekilde 'bittik, yok olduk' algisi olusturmak istiyorlar. Niye bizimle, Cumhur Ittifaki partileriyle degil de sizinle aylik olagan toplanti yapiyorlar? Bir görev paylasimi mi konusuluyor?"

Destici, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, Cumhurbaskanligi adayligina iliskin açiklamasinin sorulmasi üzerine, gerekli sartlari tasiyan her siyasetçinin Cumhurbaskanligi için aday olabilecegini vurguladi. Kiliçdaroglu'nun son zamanlarda adaylik için istekli oldugunu gözlemlediklerini belirten Destici, bir sürpriz olmazsa Kiliçdaroglu'nun aday olacagini ve buna da hakki oldugunu dile getirdi.???????

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile